Quinoa pilaf med pinjekjerner

Quinoa pilaf med pinjekjerner

Lær hvordan du lager en smakfull quinoa pilaf med sprø pinjekjerner. Perfekt som vegetarisk hovedrett eller tilbehør. Enkel og sunn oppskrift!

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 1, 5 dl lavsaltet kyllingkraft
  • 2. 2,5 dl quinoa, skyllet
  • 3. 1/4 kopp pinjekjerner
  • 4. 1 spiseskje olivenolje
  • 5. 1/2 stor løk, hakket
  • 6. 1/3 kopp hakkede ferske persilleblader
  • 7. Salt og pepper

Fremgangsmåte

  1. 11. Legg buljongen og quinoaen i en middels stor kjele og kok opp. Skru ned varmen og la det småkoke under lokk i 15 til 20 minutter, til væsken er absorbert og kornet er mørt.
  2. 22. I mellomtiden rister du nøttene i en stor tørr stekepanne over middels høy varme til de er gyldne og aromatiske, ca. 2 minutter, mens du rører jevnlig. Ta nøttene ut av pannen og sett til side. Varm opp oljen i den samme pannen over middels høy varme. Tilsett løken og kok under omrøring av og til, til løken er myk og begynner å bli brun, ca. 6 minutter.
  3. 33. Når quinoaen er ferdig, luft den opp med en gaffel og overfør den til en stor serveringsskål. Rør inn pinjekjerner, løk og persille. Krydre med salt og pepper, og server.