Koreansk grillet biff

Koreansk grillet biff

Lær hvordan du lager saftig og smakfull koreansk barbecued beef hjemme. En enkel oppskrift med tydelige steg for perfekt resultater. Passer til hverdag og fest!

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 1/2 kopp soyasaus
  • 2. 1/4 kopp riseddik (uten smakstilsetninger)
  • 3. 1/3 kopp hakkede vårløk
  • 4. 2 spiseskjeer sukker
  • 5. 2 spiseskjeer finhakket hvitløk
  • 6. 2 spiseskjeer finhakket, skrelt fersk ingefær
  • 7. 1 spiseskje asiatisk sesamolje
  • 8. 1 1/2 teskje asiatisk chilisaus
  • 9. 1 3/4 pund skinnfri skirt steak
  • 10. 2 små røde epler, for eksempel Gala
  • 11. 1 fast, moden mango, skrelt og uten stein
  • 12. 2 spiseskjeer fersk limesaft
  • 13. 1 teskje asiatisk chilisaus, eller etter smak
  • 14. Salt
  • 15. 60 blader Bibb-salat (3 til 4 tommer lange)
  • 16. Ristede sesamfrø

Fremgangsmåte

  1. 11. For å lage marinaden, bland sammen ingrediensene og sett til side en fjerdedel av marinaden til saus. Legg biffen og den resterende marinaden i en glassform, vend biffen slik at den dekkes av marinaden, og la den marinere ved romtemperatur, vend den en gang, i 30 minutter. Mens biffen marinerer, kutt epler og mango i staver på ca. 3 cm (1 1/4 tommer). Bland dem med saften og chilisaus, og smak til med salt. Forvarm grillen. Grill biffen på rist i grillpannen, ca. 5 cm (2 tommer) fra varmekilden, til den er lett forkullet, ca. 2–3 minutter på hver side for medium stekt kjøtt. La biffen hvile i 5 minutter. Skjær den på tvers. Vend storfekjøttet i den reserverte marinaden med salt og pepper etter smak, og fordel det på salatbladene. Topp med frukt og sesamfrø.