Espresso- og sjokolademousse med appelsin-mascarpone-fløtekrem

Espresso- og sjokolademousse med appelsin-mascarpone-fløtekrem

Oppdag hvordan du lager en delikat espresso sjokolademousse toppet med appelsin mascarpone krem. En perfekt dessert for sjokoladeelskere og kaffefans.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 6
dessert

Ingredienser

  • 1. 1/2 kopp helmelk
  • 2. 3 spiseskjeer sukker
  • 3. 1/4 teskje instant espressopulver
  • 4. 1 kopp bittersøt sjokoladechips
  • 5. 3 store eggehviter
  • 6. 1/4 kopp mascarponeost, romtemperert
  • 7. 2 spiseskjeer ferskpresset appelsinjuice
  • 8. 1/2 kopp kremfløte
  • 9. 2 spiseskjeer melis
  • 10. 1 teskje appelsinskall

Fremgangsmåte

  1. 11. For moussen: I en liten kjele over middels varme, rør sammen melken med sukkeret og espressopulveret til melken er varm, men ikke kokende, og sukkeret er oppløst. Legg sjokoladebitene i en blender.
  2. 22. *Hell den varme melken over sjokoladen. Kjør blenderen på høy hastighet i noen sekunder til alt er godt blandet. Tilsett eggehvitene og kjør blenderen på høy hastighet til moussen er lys, omtrent 1 minutt. Overfør moussen til 4 små serveringskopper. Dekk med plastfolie og sett i kjøleskapet til den er stiv, ca. 3 timer.
  3. 33. For kremen: I en bolle med en elektrisk mikser, rør sammen mascarpone-osten og appelsinjuicen til det er glatt. Tilsett fløten, melis og appelsinskall. Pisk til kremen har myke topper, ca. 1 minutt. Pisk kremen rett før servering av moussen, eller dekk med plastfolie og sett i kjøleskapet til den skal serveres.
  4. 44. * Når du blander varme væsker: Ta væsken av varmen og la den avkjøle i minst 5 minutter. Overfør væsken til en blender eller foodprocessor og fyll den ikke mer enn halvfull. Hvis du bruker en blender, løsne ett hjørne av lokket. Dette forhindrer vakuumeffekten som kan forårsake varmeutbrudd. Legg et håndkle over toppen av maskinen, puls et par ganger, og kjør deretter på høy hastighet til blandingen er jevn.