
Cashew Chicken
Lær hvordan du lager en deilig cashew chicken med denne enkle oppskriften. Perfekt for en rask og smakfull middag for hele familien.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1 ss riseddik
- 1 ss brunt sukker
- 1 ss østerssaus
- 1/2 ts sesamolje
- 1/2 kopp lavsodium soyasaus
- 3 ss finhakket fersk ingefær
- 6 benfrie, skinnløse kyllinglår, skåret i små terninger
- Kosher-salt og nykvernet svart pepper
- 3 ss vegetabilsk olje
- 2 hvitløksfedd, finhakket
- 1 grønn paprika, skåret i små terninger
- 1/4 kopp tørr sherry
- 2 ss maisstivelse
- 1 kopp hele, ristede, usaltede cashewnøtter
- 1/3 kopp vannkastanjer, hakket
- 2 vårløk, tynne skiver
- Hakket fersk koriander, til pynt
Fremgangsmåte
- 1Se hvordan du lager denne oppskriften.
- 2I en bolle, bland eddik, brunt sukker, østerssaus, sesamolje, 1/4 kopp soyasaus og 1 spiseskje ingefær. Sett til side.
- 3Krydre kyllingen med salt og pepper. Varm opp vegetabilsk olje i en stor stekepanne over middels høy varme. Tilsett kyllingen og stek til den er gjennomstekt, ca. 5 til 7 minutter.
- 4I samme panne, wok hvitløk, paprika og de resterende 2 spiseskjeene ingefær, og pass på at de forblir sprø-møre. Deglaser pannen med sherry og skrap opp eventuelle brune biper. Tilsett den reserverte soyablandingen og kok opp til blandingen koker, ca. 1 minutt. Visp sammen maisstivelse og resten av soyasausen i en liten bolle, og rør deretter jevningen inn i pannen. Tilsett cashewnøtter og vannkastanjer. Tilsett 1/4 kopp vann for å tynne ut sausen. Kok i ytterligere ett minutt.
- 5Server med garnityr av vårløk og koriander.