Enkelt grillet sværdfisk med basilikum, rubbet og servert med tomat- og grønne olivenrøre

Enkelt grillet sværdfisk med basilikum, rubbet og servert med tomat- og grønne olivenrøre

oppskrift på enkel grillede sverdfisk med frisk basilikum og smakfull tomat-oliven relish. perfekt for sommermåltidet.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Sesong: sommer

Ingredienser

  • 1. 1 fedd hvitløk
  • 2. Kosher-salt
  • 3. 2 ansjossfileter, tørket forsiktig, hakket
  • 4. 2 spiseskjeer sherryeddik
  • 5. En klype rød pepperflak
  • 6. 1/4 kopp ekstra jomfru olivenolje
  • 7. 2 plommetomater, delt i to, frø fjernet og finhakket
  • 8. 1/4 kopp hakkede grønne oliven
  • 9. 1 spiseskje kapers, skylt og drenert
  • 10. 1/4 kopp ferske basilikumblader, hakket, pluss 8 basilikumblader til å gni inn
  • 11. 4 sverdfisksteaks, hver ca. 3,8 cm tykke
  • 12. 2 spiseskjeer rapsolje
  • 13. Nykvernet svart pepper

Fremgangsmåte

  1. 11. Knus hvitløken, strø den med salt, og mos og smør den til en pasta med den flate siden av en kniv. Tilsett hvitløkpastaen i en middels stor bolle sammen med ansjosen, eddiken, chiliflakene og litt salt. Visp for å blande, og tilsett deretter olivenoljen i en tynn stråle under stadig visping til dressingen er emulsifisert. Tilsett tomatene, oliven, kapers og hakket basilikum, og vend forsiktig inn. La relleksen stå i romtemperatur i minst 15 minutter for å la smakene sette seg.
  2. 22. Varm opp grillen til høy varme. Gni begge sider av hver sverdfisksteak med to av basilikumbladene, slik at noe av den nå-bruise basilikumen blir igjen på toppen av hver steak. Pensle steakene med rapsolje og strø over salt og pepper. Grill, med basilikum-siden ned, til de er godt brent, ca. 4 minutter. Vend og kok til de er ugjennomsiktige gjennom, ytterligere 4 minutter. Ta dem av grillen og legg dem umiddelbart på et fat, og øs relleksen over fisken.