
Peanøttsmørkjeks
Lær hvordan du lager deilige peanut butter cookies med vår enkle oppskrift. Perfekt som snack eller dessert for hele familien.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 22 minutter
Porsjoner: 20
bakeverk
Ingredienser
- 1 kopp kremet peanøttsmør
- 3/4 kopp usaltet smør, romtemperert
- 1/4 kopp vegetabilsk fettstoff
- 1 3/4 kopper lett pakket brunt sukker
- 2 store egg, romtempererte
- 1 spiseskje ren vaniljeekstrakt
- 2 3/4 kopper hvetemel
- 1 1/4 teskjeer natron
- Kosher-salt
- 1 kopp peanøttsmørchips
- Sukker, til å strø over
Fremgangsmåte
- 1Slik lager du denne oppskriften:
- 2Se hvordan du lager denne oppskriften.
- 3Linj tre bakepapirkledde stekeplater med bakepapir.
- 4Tilsett peanøttsmør, smør og kortning i bollen på en kjøkkenmaskin utstyrt med en flatpisker, og pisk sammen. Tilsett brunt sukker, og pisk til det er lyst og luftig, ca. 6 minutter.
- 5Tilsett eggene ett om gangen, og pisk godt mellom hver tilsetting. Rør inn vaniljen og bland til det er jevnt fordelt.
- 6Visp mel, natron og 3/4 teskje salt sammen i en middels stor bolle. Tilsett melet i tre omganger i peanøttsmørblandingen, og pisk til det akkurat er blandet. Rør inn peanøttsmørchipsene.
- 7Bruk en isskje på 1/2 kopp og fordel deigen til kokiene på en av de forberedte stekeplatene. Trykk forsiktig ned toppene på kokiene med en gaffel, og lag et kryssmønster. Strø hver kokie med en liten klype salt og sukker. Sett i kjøleskapet for å stivne, minst 30 minutter.
- 8Forvarm ovnen til 190°C (375°F).
- 9Plasser 6 stivnede kokier på hver av de forberedte stekeplatene, med minst 10 cm mellomrom. Stek i porsjoner til de er gylne, ca. 18 minutter, og snu på platene halvveis i steketiden.