
Dampet kveite med kokosnøttsaus
oppskrift på dampet kveite med kremet kokos saus, perfekt for en smakfull og sunn hovedrett. enkel å lage og full av smak.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- To 13,5-ounce bokser kokosmelk
- Saften av 3 lime
- 2 hvitløksfedd, tynne skiver
- En 7,5 cm bit av sitrongress, delt i to og knust
- 1/2 serranoskive, tynnskåret (inkludert frø)
- 2 1/2 spiseskjeer turbinadosukker
- 2 spiseskjeer pluss 2 teskjeer fiskesaus
- Fire 170-grams halibutfileter, skinn fjernet (se Kok’s Note)
- Kosher-salt
- Korianderkvister, til pynt
Fremgangsmåte
- 1Spesialutstyr: en stor bambusdampkoker
- 2I en middels stor kjele over lav varme, bland kokosmelk, limejuice, hvitløk, sitrongress, serrano, turbinadosukker og fiskesaus. Visp det hele godt sammen, og kok opp. La det småkoke i 5 minutter. Dekk til og hold det varmt til servering. Fjern sitrongresset før servering.
- 3Fyll en stor gryte med 5 cm vann og kok opp over middels varme. Legg et bakepapir i en bambusdampkoker. Strø over salt på breifiletene av kveite og legg dem i dampkokeren. Dekk til og plasser dampkokeren over den kokende vannet. Damp til fisken er gjennomkokt og mør, ca. 6 til 7 minutter.
- 4Overfør filetene til grunne boller og topp hver porsjon med omtrent 1/2 kopp kokosaus. Pynt med en korianderkvist og server.
- 5Kok's notat: Torsk eller sjøabbor kan erstatte kveiten.