Dampet kveite med kokosnøttsaus

Dampet kveite med kokosnøttsaus

oppskrift på dampet kveite med kremet kokos saus, perfekt for en smakfull og sunn hovedrett. enkel å lage og full av smak.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • To 13,5-ounce bokser kokosmelk
  • Saften av 3 lime
  • 2 hvitløksfedd, tynne skiver
  • En 7,5 cm bit av sitrongress, delt i to og knust
  • 1/2 serranoskive, tynnskåret (inkludert frø)
  • 2 1/2 spiseskjeer turbinadosukker
  • 2 spiseskjeer pluss 2 teskjeer fiskesaus
  • Fire 170-grams halibutfileter, skinn fjernet (se Kok’s Note)
  • Kosher-salt
  • Korianderkvister, til pynt

Fremgangsmåte

  1. 1Spesialutstyr: en stor bambusdampkoker
  2. 2I en middels stor kjele over lav varme, bland kokosmelk, limejuice, hvitløk, sitrongress, serrano, turbinadosukker og fiskesaus. Visp det hele godt sammen, og kok opp. La det småkoke i 5 minutter. Dekk til og hold det varmt til servering. Fjern sitrongresset før servering.
  3. 3Fyll en stor gryte med 5 cm vann og kok opp over middels varme. Legg et bakepapir i en bambusdampkoker. Strø over salt på breifiletene av kveite og legg dem i dampkokeren. Dekk til og plasser dampkokeren over den kokende vannet. Damp til fisken er gjennomkokt og mør, ca. 6 til 7 minutter.
  4. 4Overfør filetene til grunne boller og topp hver porsjon med omtrent 1/2 kopp kokosaus. Pynt med en korianderkvist og server.
  5. 5Kok's notat: Torsk eller sjøabbor kan erstatte kveiten.