Harissa

Harissa

Lær hvordan du lager harissa, en krydret og smakfull pasta som gir liv til dine retter. Perfekt for å tilføre dybde og varme til middagen.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 10 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 1. 1 kopp rød pepperflak
  • 2. 3 spiseskjeer paprika
  • 3. 3 hvitløksfedd, finhakket
  • 4. 1 teskje malt koriander
  • 5. 3 teskjeer malt karve
  • 6. 2 til 3 spiseskjeer vann
  • 7. Olivenolje

Fremgangsmåte

  1. 1I en foodprosessor eller blender kombineres pepperflakene, paprika, hvitløk, koriander, spisskummen, 2 teskjeer vann og 3 til 6 spiseskjeer olivenolje. Kjør til blandingen danner en pasta, og tilsett mer vann og/eller olje om nødvendig. Overfør til et glass og dekk med olivenolje. Harissa holder seg i kjøleskapet i opptil 6 måneder.