Hello Fresh Mobile Banner
Crème brûlée

Crème brûlée

oppskrift på creme brulee, en luksuriøs vaniljedessert med sprø karamellskorpe. perfekt for avslappende kvelder og spesielle anledninger.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
dessert

Ingredienser

  • 1 ekstra stort egg
  • 4 ekstra store eggeplommer
  • 1/2 kopp sukker, pluss 1 spiseskje for hver servering
  • 3 kopper kremfløte
  • 1 teskje ren vaniljeekstrakt
  • 1 spiseskje appelsinlikør (anbefalt: Grand Marnier)

Fremgangsmåte

  1. 1Se hvordan du lager denne oppskriften.
  2. 2Forvarm ovnen til 150 grader Celsius.
  3. 3I en bolle av en elektrisk mikser utstyrt med flatpisker, bland egget, eggeplommene og 1/2 kopp sukker på lav hastighet til det er akkurat blandet.
  4. 4I mellomtiden, varm opp fløten i en liten kjele til den er veldig varm å ta på, men ikke kokende.
  5. 5Med mikseren på lav hastighet, hell sakte fløten i eggeblandingen.
  6. 6Tilsett vanilje og appelsinlikør, og hell blandingen i 6 til 8 unser ramekiner til de er nesten fulle.
  7. 7Plasser ramekinene i en bakepanne, og hell forsiktig kokende vann i pannen slik at det når halvveis opp på sidene av ramekinene.
  8. 8Stek i 35 til 40 minutter, til vaniljekremene er stivnet når du forsiktig rister på dem.
  9. 9Ta vaniljekremene ut av vannbadet, avkjøl til romtemperatur, og sett dem i kjøleskapet til de er faste.
  10. 10For å servere, fordel 1 spiseskje sukker jevnt over toppen av hver ramekin, og varm opp med en kjøkkenbrenner til sukkeret karamelliserer jevnt.
  11. 11La dem stå i romtemperatur i ett minutt til det karamelliserte sukkeret har stivnet.