Crème brûlée

Crème brûlée

oppskrift på creme brulee, en luksuriøs vaniljedessert med sprø karamellskorpe. perfekt for avslappende kvelder og spesielle anledninger.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
dessert

Ingredienser

  • 1. 1 ekstra stort egg
  • 2. 4 ekstra store eggeplommer
  • 3. 1/2 kopp sukker, pluss 1 spiseskje for hver servering
  • 4. 3 kopper kremfløte
  • 5. 1 teskje ren vaniljeekstrakt
  • 6. 1 spiseskje appelsinlikør (anbefalt: Grand Marnier)

Fremgangsmåte

  1. 11. Se hvordan du lager denne oppskriften.
  2. 22. Forvarm ovnen til 150 grader Celsius.
  3. 33. I en bolle av en elektrisk mikser utstyrt med flatpisker, bland egget, eggeplommene og 1/2 kopp sukker på lav hastighet til det er akkurat blandet.
  4. 4 I mellomtiden, varm opp fløten i en liten kjele til den er veldig varm å ta på, men ikke kokende.
  5. 5 Med mikseren på lav hastighet, hell sakte fløten i eggeblandingen.
  6. 6 Tilsett vanilje og appelsinlikør, og hell blandingen i 6 til 8 unser ramekiner til de er nesten fulle.
  7. 74. Plasser ramekinene i en bakepanne, og hell forsiktig kokende vann i pannen slik at det når halvveis opp på sidene av ramekinene.
  8. 8 Stek i 35 til 40 minutter, til vaniljekremene er stivnet når du forsiktig rister på dem.
  9. 9 Ta vaniljekremene ut av vannbadet, avkjøl til romtemperatur, og sett dem i kjøleskapet til de er faste.
  10. 105. For å servere, fordel 1 spiseskje sukker jevnt over toppen av hver ramekin, og varm opp med en kjøkkenbrenner til sukkeret karamelliserer jevnt.
  11. 11 La dem stå i romtemperatur i ett minutt til det karamelliserte sukkeret har stivnet.