Crème brûlée
oppskrift på creme brulee, en luksuriøs vaniljedessert med sprø karamellskorpe. perfekt for avslappende kvelder og spesielle anledninger.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
dessert
Ingredienser
- 1 ekstra stort egg
- 4 ekstra store eggeplommer
- 1/2 kopp sukker, pluss 1 spiseskje for hver servering
- 3 kopper kremfløte
- 1 teskje ren vaniljeekstrakt
- 1 spiseskje appelsinlikør (anbefalt: Grand Marnier)
Fremgangsmåte
- 1Se hvordan du lager denne oppskriften.
- 2Forvarm ovnen til 150 grader Celsius.
- 3I en bolle av en elektrisk mikser utstyrt med flatpisker, bland egget, eggeplommene og 1/2 kopp sukker på lav hastighet til det er akkurat blandet.
- 4I mellomtiden, varm opp fløten i en liten kjele til den er veldig varm å ta på, men ikke kokende.
- 5Med mikseren på lav hastighet, hell sakte fløten i eggeblandingen.
- 6Tilsett vanilje og appelsinlikør, og hell blandingen i 6 til 8 unser ramekiner til de er nesten fulle.
- 7Plasser ramekinene i en bakepanne, og hell forsiktig kokende vann i pannen slik at det når halvveis opp på sidene av ramekinene.
- 8Stek i 35 til 40 minutter, til vaniljekremene er stivnet når du forsiktig rister på dem.
- 9Ta vaniljekremene ut av vannbadet, avkjøl til romtemperatur, og sett dem i kjøleskapet til de er faste.
- 10For å servere, fordel 1 spiseskje sukker jevnt over toppen av hver ramekin, og varm opp med en kjøkkenbrenner til sukkeret karamelliserer jevnt.
- 11La dem stå i romtemperatur i ett minutt til det karamelliserte sukkeret har stivnet.