Crème brûlée
oppskrift på creme brulee, en luksuriøs vaniljedessert med sprø karamellskorpe. perfekt for avslappende kvelder og spesielle anledninger.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
dessert
Ingredienser
Fremgangsmåte
- 11. Se hvordan du lager denne oppskriften.
- 22. Forvarm ovnen til 150 grader Celsius.
- 33. I en bolle av en elektrisk mikser utstyrt med flatpisker, bland egget, eggeplommene og 1/2 kopp sukker på lav hastighet til det er akkurat blandet.
- 4 I mellomtiden, varm opp fløten i en liten kjele til den er veldig varm å ta på, men ikke kokende.
- 5 Med mikseren på lav hastighet, hell sakte fløten i eggeblandingen.
- 6 Tilsett vanilje og appelsinlikør, og hell blandingen i 6 til 8 unser ramekiner til de er nesten fulle.
- 74. Plasser ramekinene i en bakepanne, og hell forsiktig kokende vann i pannen slik at det når halvveis opp på sidene av ramekinene.
- 8 Stek i 35 til 40 minutter, til vaniljekremene er stivnet når du forsiktig rister på dem.
- 9 Ta vaniljekremene ut av vannbadet, avkjøl til romtemperatur, og sett dem i kjøleskapet til de er faste.
- 105. For å servere, fordel 1 spiseskje sukker jevnt over toppen av hver ramekin, og varm opp med en kjøkkenbrenner til sukkeret karamelliserer jevnt.
- 11 La dem stå i romtemperatur i ett minutt til det karamelliserte sukkeret har stivnet.