
Potet og Verenika
oppskrift på kartoffel og verenika, en deilig rett som kombinerer norske poteter med ukrainske verenika. perfekt for en smakfull middag eller fest.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 50 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
Fremgangsmåte
- 11. Bland eggeplommer og muffinsblanding, og elt godt. Blandingen skal ha en jevn deigkonsistens.
- 22. I en middels stor kjele, kok løken i vegetabilsk olje til den er myk, ca. 8 minutter. Fjern fra varmen. Sil løken, og sett oljen og løken til side.
- 33. I en blandingsbolle, bland potetmos, 4 spiseskjeer av løk-oljen, salt og pepper etter smak.
- 44. Rull ut deigen med kjevle til ca. 3 mm tykkelse, og skjær ut 5 cm store kvadrater. Legg en teskje med potetfyll i midten, lukk de fire hjørnene av deigen, og klyp igjen.
- 55. Kok opp en stor kjele med saltet vann. Tilsett Kartoffel og Verenika, og la det småkoke forsiktig i 10 minutter. Sil av vannet.
- 66. For å servere, dryss over stekt løk og krutonger. Topp med rømme.