Potet og Verenika

Potet og Verenika

oppskrift på kartoffel og verenika, en deilig rett som kombinerer norske poteter med ukrainske verenika. perfekt for en smakfull middag eller fest.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 50 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 1. 5 eggeplommer
  • 2. 2. 1/2 kopp muffingrunn
  • 3. 3. 2 kopper vegetabilsk olje
  • 4. 4. 1 løk, skivet
  • 5. 5. 2 poteter, kokte og moste
  • 6. 6. Fint salt og nykvernet svart pepper
  • 7. 7. 1 kopp salatcroutoner
  • 8. 8. 1 kopp rømme

Fremgangsmåte

  1. 11. Bland eggeplommer og muffinsblanding, og elt godt. Blandingen skal ha en jevn deigkonsistens.
  2. 22. I en middels stor kjele, kok løken i vegetabilsk olje til den er myk, ca. 8 minutter. Fjern fra varmen. Sil løken, og sett oljen og løken til side.
  3. 33. I en blandingsbolle, bland potetmos, 4 spiseskjeer av løk-oljen, salt og pepper etter smak.
  4. 44. Rull ut deigen med kjevle til ca. 3 mm tykkelse, og skjær ut 5 cm store kvadrater. Legg en teskje med potetfyll i midten, lukk de fire hjørnene av deigen, og klyp igjen.
  5. 55. Kok opp en stor kjele med saltet vann. Tilsett Kartoffel og Verenika, og la det småkoke forsiktig i 10 minutter. Sil av vannet.
  6. 66. For å servere, dryss over stekt løk og krutonger. Topp med rømme.