Helstekt hel rød snapper med krydret chilisaus

Helstekt hel rød snapper med krydret chilisaus

oppskrift på friterte hele rød snapper servert med krydret chillesaus. en smakfull rett som passer til både hverdag og fest.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 3 unser fiskesaus
  • 2. 6 unser vann
  • 3. 1 spiseskje chilihvitløkssaus
  • 4. 2 lime, presset
  • 5. 2 unser sukker
  • 6. 1 spiseskje maisstivelse blandet med 2 spiseskjeer vann
  • 7. 2 spiseskjeer hakket vårløk
  • 8. 2 kopper vegetabilsk olje
  • 9. 1 hel rød snapper (ca. 700 gram), skåret, renset og finner fjernet
  • 10. Salt og pepper
  • 11. Mel
  • 12. Serveringsforslag: Dampet ris

Fremgangsmåte

  1. 11. Bland fiskesaus, vann, chilihvitløkssaus, limesaft og sukker i en liten kjele, og kok opp.
  2. 22. Fyll en stor, tykkbunnet stekepanne med 2,5 cm olje og varm opp i 5 minutter til den er varm, men ikke røykende.
  3. 33. Lag to diagonale snitt på hver side av fisken for å gjøre den lettere å koke. Salt, pepper og mel begge sider av fisken. Fisken skal være tørr, slik at den ikke spruter olje når den stekes. Senk fisken forsiktig ned i oljen, som skal boble kraftig. Kok i 4 minutter på hver side til den er gyllenbrun. Sjekk snittene på fisken for å se om den er ferdigkokt.
  4. 44. Når fisken nesten er ferdigkokt, varm opp sausen og rør inn maisstivelse blandet med vann mens sausen koker. Sausen skal bli litt tykk, men ikke klumpete. Ta fisken opp av oljen og tørk den lett med papirhåndklær. Tilsett vårløk i sausen og hell den over fisken slik at den dekker. Server med dampet ris.