Koriander og kamskjell

Koriander og kamskjell

Lær hvordan du lager deilige cilantro scallops med ferske ingredienser. Perfekt som forrett eller lett middag for sommerens kvelder.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 20 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Sesong: sommer

Ingredienser

  • 1. 1/4 kopp olivenolje pluss 1 spiseskje
  • 2. 1/4 kopp fersk limejuice
  • 3. 1 spiseskje lavsodium soyasaus
  • 4. 1/2 kopp hakket fersk koriander
  • 5. 1 spiseskje knuste tørkede rød chili flakes
  • 6. 4 hvitløksfedd, finhakket
  • 7. 1 pund jumbo sjøscallops (12 til 15)
  • 8. Salt og nykvernet svart pepper
  • 9. Limebåter, til servering

Fremgangsmåte

  1. 11. Bland sammen 1/4 kopp olivenolje, limesaft, soyasaus, koriander, chiliflak og hvitløk i en middels bolle. Strø scallopene med salt og pepper. Legg scallopene i marinaden, dekk til med plastfolie og sett i kjøleskapet i 30 minutter.
  2. 22. Varm opp den resterende spiseskjeen med olivenolje i en middels, tykk stekepanne over middels høy varme. Ta scallopene ut av marinaden, kast marinaden, og legg scallopene i pannen. Stek til de er lett brune og kokt til ønsket stekegrad, ca. 2 til 3 minutter på hver side for medium-rare.
  3. 3Pynt scallopene dekorativt på et fat og server med limebåter.