
tyrkisk gryterett med storfe
Lær hvordan du lager en deilig turkey pot roast med denne enkle oppskriften. Perfekt for søndagsmiddag eller høytider. Enkel å lage og smakfull.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 140 minutter
Porsjoner: 6
hovedrett
Sesong: høst
Ingredienser
- 1. 1/2 kopp hvetemel (all-purpose)
- 2. 1 spiseskje finhakket frisk timian, pluss noen kvister
- 3. 2 teskjeer paprika
- 4. 2 fedd hvitløk, finhakket
- 5. Kosher-salt og nykvernet pepper
- 6. 1 4-punds (ca. 1,8 kg) benfri kalkunbryst
- 7. 3/4 kopp tørr hvitvin
- 8. 2 spiseskjeer tomatpuré
- 9. 2 spiseskjeer Worcestershire-saus
- 10. 2 spiseskjeer finhakket frisk persille
- 11. 2 laurbærblad
- 12. 4 gulrøtter, skåret i 2,5 cm store biter
- 13. 4 stilker selleri, skåret i 2,5 cm store biter
- 14. 1 liten løk, delt i to og skivet
- 15. 2 små russetpoteter (ca. 450 g), tynne skiver
Fremgangsmåte
- 11. Bland 1/4 kopp mel, den hakkede timianen, paprika, hvitløk, 1 teskje salt og 1/4 teskje pepper i en stor bolle. Gni det inn i kalkunen, og overfør deretter til en 6-liters slow cooker.
- 22. Bland resten av mel, vinen, tomatpuré, Worcestershire-saus, 1 spiseskje persille og laurbærbladene i en middels stor bolle.
- 3Fordel gulrøtter, selleri, løk, poteter og timiankvister over og rundt kalkunen i slow cookeren.
- 4Hell over vinblandingen, dekk til og la det koke på lav varme i 7 timer.
- 53. Overfør kalkunen til et skjærebrett.
- 6Skum av fettet fra sausen i slow cookeren og kast laurbærbladene.
- 7Rør inn den resterende spiseskjeen med persille og smak til med salt og pepper.
- 8Skjær kalkunen i skiver og server med grønnsakene og sausen.
- 94. Fotograf: Christopher Testani