tyrkisk gryterett med storfe

tyrkisk gryterett med storfe

Lær hvordan du lager en deilig turkey pot roast med denne enkle oppskriften. Perfekt for søndagsmiddag eller høytider. Enkel å lage og smakfull.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 140 minutter
Porsjoner: 6
hovedrett
Sesong: høst

Ingredienser

  • 1. 1/2 kopp hvetemel (all-purpose)
  • 2. 1 spiseskje finhakket frisk timian, pluss noen kvister
  • 3. 2 teskjeer paprika
  • 4. 2 fedd hvitløk, finhakket
  • 5. Kosher-salt og nykvernet pepper
  • 6. 1 4-punds (ca. 1,8 kg) benfri kalkunbryst
  • 7. 3/4 kopp tørr hvitvin
  • 8. 2 spiseskjeer tomatpuré
  • 9. 2 spiseskjeer Worcestershire-saus
  • 10. 2 spiseskjeer finhakket frisk persille
  • 11. 2 laurbærblad
  • 12. 4 gulrøtter, skåret i 2,5 cm store biter
  • 13. 4 stilker selleri, skåret i 2,5 cm store biter
  • 14. 1 liten løk, delt i to og skivet
  • 15. 2 små russetpoteter (ca. 450 g), tynne skiver

Fremgangsmåte

  1. 11. Bland 1/4 kopp mel, den hakkede timianen, paprika, hvitløk, 1 teskje salt og 1/4 teskje pepper i en stor bolle. Gni det inn i kalkunen, og overfør deretter til en 6-liters slow cooker.
  2. 22. Bland resten av mel, vinen, tomatpuré, Worcestershire-saus, 1 spiseskje persille og laurbærbladene i en middels stor bolle.
  3. 3Fordel gulrøtter, selleri, løk, poteter og timiankvister over og rundt kalkunen i slow cookeren.
  4. 4Hell over vinblandingen, dekk til og la det koke på lav varme i 7 timer.
  5. 53. Overfør kalkunen til et skjærebrett.
  6. 6Skum av fettet fra sausen i slow cookeren og kast laurbærbladene.
  7. 7Rør inn den resterende spiseskjeen med persille og smak til med salt og pepper.
  8. 8Skjær kalkunen i skiver og server med grønnsakene og sausen.
  9. 94. Fotograf: Christopher Testani