
Olivenoljepotet laks
oppskrift på laks kokt i olivenolje, perfekt for en sunn og smakfull middag. enkel å lage og full av smak.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 3 fedd hvitløk, knust
- 1 liten bunt fersk timian
- 1 sitron, skallet fjernet i brede strimler med en grønnsaksskreller
- 1 spiseskje korianderfrø
- 2 laurbærblad
- 1 kvart ekstra jomfru olivenolje
- 4 (170 gram) laksefileter
- Kosher-salt
Fremgangsmåte
- 1Spesialutstyr: osteklede, kjøttnål.
- 2Legg aromastoffene – hvitløk, timian, sitrusskall, koriander og laurbærblad – i ostekledet. Bind det sammen til en pose. Tilsett oljen i en stor, rettsides stekepanne og legg posen i. Varm opp pannen til middels varme og la det småkoke i 15 minutter.
- 3La laksen komme til romtemperatur og krydre den rikelig med salt. Legg laksefiletene i pannen med olivenoljen. La fisken koke i oljen i 15 til 17 minutter. Ta den opp med en fiskskje og legg den på en tallerken før servering.



