Olivenoljepotet laks

Olivenoljepotet laks

oppskrift på laks kokt i olivenolje, perfekt for en sunn og smakfull middag. enkel å lage og full av smak.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 3 fedd hvitløk, knust
  • 1 liten bunt fersk timian
  • 1 sitron, skallet fjernet i brede strimler med en grønnsaksskreller
  • 1 spiseskje korianderfrø
  • 2 laurbærblad
  • 1 kvart ekstra jomfru olivenolje
  • 4 (170 gram) laksefileter
  • Kosher-salt

Fremgangsmåte

  1. 1Spesialutstyr: osteklede, kjøttnål.
  2. 2Legg aromastoffene – hvitløk, timian, sitrusskall, koriander og laurbærblad – i ostekledet. Bind det sammen til en pose. Tilsett oljen i en stor, rettsides stekepanne og legg posen i. Varm opp pannen til middels varme og la det småkoke i 15 minutter.
  3. 3La laksen komme til romtemperatur og krydre den rikelig med salt. Legg laksefiletene i pannen med olivenoljen. La fisken koke i oljen i 15 til 17 minutter. Ta den opp med en fiskskje og legg den på en tallerken før servering.