
Søte og salte poteter
oppskriften på søte og salte poteter er perfekt for en smakfull snack eller siderett. enkel å lage og full av smak. prøv den i dag!
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
Fremgangsmåte
- 11. Skrell sjalottløkene, og hakk dem i biter på omtrent 1/2 tomme (ca. 1,25 cm) store. Legg bitene i en stor, ikke-reaktiv bolle.
- 22. Vask potetene grundig, men skrell dem ikke. Hvis du bruker små poteter, del dem i kvartaler, hver i en halvmåneform. Hvis du bruker større poteter, del dem i kvartaler, og kutt deretter disse halvmåneformene i to—målet er å få jevnstorige potetbiter som er en halv til maksimalt 3/4 tomme (ca. 2 cm) på hver side. Legg potetbitene i bollen med sjalottløkene.
- 33. Hell balsamicoeddik og olivenolje over potetene og sjalottløkene. Rør godt for å blande.
- 44. Fjern rosmarinkvistene fra stilkene. Tilsett bladene i bollen med de andre ingrediensene.
- 55. Tilsett salt og pepper, og rør igjen for å blande.
- 66. Hell innholdet i bollen over i en tung, 9x13 tommer (ca. 23x33 cm) stor stekeplate (jeg liker å dekke den med aluminiumsfolie), eller i en ildfast form som gjør at potetene ligger i ett lag.
- 77. Stek ved 230 grader Celsius (450 grader Fahrenheit) i 35 til 45 minutter. Jeg liker at potetene blir ganske mørke, slik at balsamicoeddiken blir sprø på utsiden—hvis du ikke vil ha dem så mørke, kan du ta dem ut tidligere, etter 30 minutter, eller sette ovnen til 190 grader Celsius (375 grader Fahrenheit) og steke i hele tiden.
- 88. Server varme eller romtempererte. Potetene kan varmes opp igjen i ovnen (ved 200 grader Celsius / 400 grader Fahrenheit i 10 minutter) eller innpakket i kraftig aluminiumsfolie.