Elg- eller hjortekjøtt-tørket skinke

Elg- eller hjortekjøtt-tørket skinke

lær hvordan du lager smakfull elg- eller hjortkjøtt jerky med vår enkle oppskrift. perfekt som snacks på tur eller i matpakken.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 36 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 1. 5 pund elg- eller hjortekjøtt, bruk relativt godt kjøtt
  • 1 kopp soyasaus
  • 1/2 kopp limesaft
  • 1/2 kopp eddik
  • 1/4 kopp knuste rød chili-flak
  • 2 spiseskjeer hvitløkspulver

Fremgangsmåte

  1. 1Skjær kjøttet i tynne skiver mot fibrene, ca. 4–6 mm tykke. Det fungerer best hvis du skjærer kjøttet når det er delvis frossent.
  2. 2Bland sammen soyasaus, limesaft, eddik, rød chili flakes og hvitløkspulver i en bolle. Legg kjøttet i marinaden og la det marinere i minst 24 timer, oppbevart i kjøleskapet.
  3. 3Plasser kjøttet på en rist i en varm røyker og røyk ved lav temperatur, ca. 38°C, i 1 til 2 dager til det er nesten sprøtt. Ikke tørk det ut for mye, ellers blir det for hardt. Oppbevar det godt innpakket i en fryser som ikke er frostfri, i opptil ett år.