
Elg- eller hjortekjøtt-tørket skinke
lær hvordan du lager smakfull elg- eller hjortkjøtt jerky med vår enkle oppskrift. perfekt som snacks på tur eller i matpakken.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 36 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1. 5 pund elg- eller hjortekjøtt, bruk relativt godt kjøtt
- 1 kopp soyasaus
- 1/2 kopp limesaft
- 1/2 kopp eddik
- 1/4 kopp knuste rød chili-flak
- 2 spiseskjeer hvitløkspulver
Fremgangsmåte
- 1Skjær kjøttet i tynne skiver mot fibrene, ca. 4–6 mm tykke. Det fungerer best hvis du skjærer kjøttet når det er delvis frossent.
- 2Bland sammen soyasaus, limesaft, eddik, rød chili flakes og hvitløkspulver i en bolle. Legg kjøttet i marinaden og la det marinere i minst 24 timer, oppbevart i kjøleskapet.
- 3Plasser kjøttet på en rist i en varm røyker og røyk ved lav temperatur, ca. 38°C, i 1 til 2 dager til det er nesten sprøtt. Ikke tørk det ut for mye, ellers blir det for hardt. Oppbevar det godt innpakket i en fryser som ikke er frostfri, i opptil ett år.