Lemongryte med kikerter

Lemongryte med kikerter

oppskrift på lemony chickpea puree, en frisk og smakfull rett som passer perfekt som forrett eller tilbehør. enkel å lage og sunn.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 1. 1 kopp tørkede kikerter, bløtlagt over natten
  • 2. Kosher-salt og nykvernet svart pepper
  • 3. 2 hvitløksfedd, ett knust og to hele uten skallet
  • 4. 1 til 2 laurbærblader
  • 5. 1/2 kopp ekstra virgin olivenolje, pluss mer etter behov
  • 6. 1 sitron, revet skall og saften
  • 7. Hakket persille til pynt

Fremgangsmåte

  1. 11. Skyll og rens kikerter, og legg dem i en kjele. Dekk dem med kaldt vann, ca. 5 cm over kikertene. Tilsett salt og pepper etter smak, knuste hvitløksfedd og laurbærblad, og kok opp. Skru ned varmen og la bønnene småkoke til de er møre, ca. 45 minutter til 1 time. Sil av vannet, og ta vare på omtrent 1 kopp av kokevannet. Fjern og kast laurbærbladene.
  2. 22. Ha de kokte kikertene i en food processor eller blender. Tilsett olivenolje, sitronsaft og -zest, hele hvitløksfedd, samt salt og pepper etter smak. Kjør til en jevn puré; tilsett litt av kokevannet hvis den virker for tykk. Server som en base til grillet marinerte lam eller legg den i en serveringsskål og pynt med en skvett olivenolje og hakket persille.