
Tzatziki
Lær hvordan du lager en deilig tzaziki med vår enkle oppskrift. Perfekt til grillmat, snacks eller som tilbehør. Rask og enkel å lage!
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 10 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Sesong: sommer
Ingredienser
- 1. 2 kopper naturell, fullfett yoghurt (høykvalitets, uten tilsetningsstoffer og fortykningsmidler)
- 2. 2 teskjeer most hvitløk, veldig fersk
- 3. 1 teskje havsalt
- 4. 2 agurker, skrellet, frøet ut og revet på grovt rivjern
- 5. 1/2 teskje nykvernet svart pepper
- 6. 2 teskjeer olivenolje
- 7. Friske mynteblader, til pynt
Fremgangsmåte
- 1La yoghurt renne av i en sil med osteklede i én time for å fjerne noe av vannet. I en bolle, bland yoghurt, hvitløk og 1/2 teskje salt. Strø den resterende 1/2 teskje salt over den revne agurken og la den renne av i 10 til 15 minutter for å trekke ut overflødig vann. Tilsett den avrente agurken i yoghurten, sammen med pepper, og bland godt. Dekk til og sett i kjøleskapet til det er avkjølt, ca. 1 time. Drypp over olivenolje og pynt med mynteblader. Server med pitabrød i trekanter eller grillet fisk.