Tzatziki

Tzatziki

Lær hvordan du lager en deilig tzaziki med vår enkle oppskrift. Perfekt til grillmat, snacks eller som tilbehør. Rask og enkel å lage!

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 10 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Sesong: sommer

Ingredienser

  • 1. 1. 2 kopper naturell, fullfett yoghurt (høykvalitets, uten tilsetningsstoffer og fortykningsmidler)
  • 2. 2. 2 teskjeer most hvitløk, veldig fersk
  • 3. 3. 1 teskje havsalt
  • 4. 4. 2 agurker, skrellet, frøet ut og revet på grovt rivjern
  • 5. 5. 1/2 teskje nykvernet svart pepper
  • 6. 6. 2 teskjeer olivenolje
  • 7. 7. Friske mynteblader, til pynt

Fremgangsmåte

  1. 11. La yoghurt renne av i en sil med osteklede i én time for å fjerne noe av vannet. I en bolle, bland yoghurt, hvitløk og 1/2 teskje salt. Strø den resterende 1/2 teskje salt over den revne agurken og la den renne av i 10 til 15 minutter for å trekke ut overflødig vann. Tilsett den avrente agurken i yoghurten, sammen med pepper, og bland godt. Dekk til og sett i kjøleskapet til det er avkjølt, ca. 1 time. Drypp over olivenolje og pynt med mynteblader. Server med pitabrød i trekanter eller grillet fisk.