Aspic av langsomt kokt kalv med sprø brissel og svarte trumpet-sopper

Aspic av langsomt kokt kalv med sprø brissel og svarte trumpet-sopper

Oppdag en raffinert oppskrift på aspic laget av langsomt kokt kalvekjøtt, servert med sprø sweetbreads og smakfulle svart trumpetsopper. Perfekt for en elegant forrett.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: avansert
Total tid: 285 minutter
Porsjoner: 6
forrett

Ingredienser

  • 1. 3 ounces kalvekonservesuppe
  • 2. 2 gelatinplater, utbløtt
  • 3. Purreløksgrønt til montering
  • 4. 6 ounces langsomt kokt kalvebryst, skivet veldig tynt
  • 5. 5 ounces rotgrønnsaker, som gulrot, sellerirot og kålrabi, skivet tynt og blansjert
  • 6. 3 ounces poached og rensede søtbryst
  • 7. 1 spiseskje smør
  • 8. 2 spiseskjeer rapsolje
  • 9. 2 ounces svart trumpet-sopp
  • 10. 1 spiseskje Champagne-eddik
  • 11. 1 spiseskje grønnsaksbrunoise (1/8-tommers terninger)
  • 12. 2 spiseskjeer Napa Valley Blanc de Blanc musserende vin
  • 13. Server med: Bouquet av mikrogrønt

Fremgangsmåte

  1. 11. For å lage aspikken: Varm opp konsomméen, tilsett den utblåste gelatinplaten. La det avkjøle litt, men ikke nok til å stivne. Legg en skive purre inni en 7,5 cm rund form. Monter chartreuxen ved å bruke ett lag av kjøtt, hell over et tynt lag av konsommé, og deretter et lag av grønnsaker, og fortsett til toppen av formen. Sett den i kjøleskapet til gelatinet har stivnet. Gjenta med tre flere former.
  2. 22. For å lage vinaigretten: I en liten stekepanne, brunes de pocherte søtbrødperlene i smøret. Sett til side og hold varm.
  3. 33. I en annen stekepanne, varm opp 1 spiseskje av oljen og surr de svarte trumpetsoppene til de er myke, men ikke brune. Tilsett eddiken, skrap opp i bunnen av pannen for å løsne eventuelle stekeskorper, og tilsett deretter musserende vin, den resterende spiseskjeen med olje, og grønnsaksbrunoise. Rett før servering, tilsett de varme søtbrødene.
  4. 44. Vend mikrogulrøttene i litt vinaigrette. Plasser chartreuxen midt på tallerkenen, drypp litt av den varme vinaigretten rundt, og pynt med en liten bunt av salaten.