
Fersk pasta
Lær hvordan du lager fersk pasta hjemme med vår enkle oppskrift. Perfekt for en rask og smakfull middag. Oppdag tips og triks for perfekt resultat!
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
Fremgangsmåte
- 11. Spesialutstyr: Pastarullemaskin eller pastarulltilbehør for en kjøkkenmaskin.
- 22. Legg mel, hvetemel, eggeplommer og salt i en food processor. Puls for å blande. Med maskinen i gang, tilsett gradvis oljen og deretter 1/3 til 1/2 kopp vann, til deigen former seg til en ball (deigen skal henge sammen hvis du klemmer den mellom fingrene). Hvis nødvendig, tilsett mer vann, en teskje om gangen, hvis deigen er for tørr.
- 33. Legg deigen på en lett melet overflate. Samle deigen til en ball og kna den til den er glatt, i 5 til 8 minutter. Dekk med plastfolie og la den hvile i kjøleskapet i 30 minutter.
- 44. Del deigen i fire deler og trykk dem flate. Kjør hver del av deigen flere ganger gjennom en pastarullemaskin, juster innstillingen hver gang, til pastaen er ca. 1/8 til 1/16 tomme tykk. Kutt pastaen i ønsket form og bruk etter behov.