Beet Tahini Hummus

Beet Tahini Hummus

oppskriften på beet tahini hummus er enkel å lage og perfekt for sunne måltider. oppdag hvordan du lager denne fargerike og næringsrike hummusen hjemme.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 1. 1 pund rødbeter (ca. 3 mellomstore eller 2 store)
  • 2. 1 teskje korianderfrø
  • 3. 1 laurbærblad
  • 4. 2 spiseskjeer olivenolje
  • 5. Kosher-salt
  • 6. 1 teskje svarte sesamfrø
  • 7. To 280 grams beholdere tahinihummus
  • 8. 1/2 kopp labneh eller fullfett gresk yoghurt
  • 9. Korianderblader, til servering, valgfritt
  • 10. Varm pitabrød i trekanter, til servering

Fremgangsmåte

  1. 11. Forvarm ovnen til 220 grader Celsius. Skrell rødbetene og kutt dem i 2,5 cm store biter. Bland rødbetene sammen med korianderfrø, laurbærblad, 1 ss olivenolje, 1/2 ts salt og 1/4 kopp vann i en ildfast form. Dekk til med aluminiumsfolie og stek til rødbetene er veldig møre når du stikker i dem med en kniv, omtrent 45 minutter. Fjern folien og la dem avkjøle i ca. 10 minutter. Skru ned ovnen til 160 grader Celsius.
  2. 22. Fordel sesamfrøene i en liten ovnsfast panne eller på et stekebrett og rist dem i ovnen til de er duftende, ca. 6 minutter. Ta ut av ovnen og la dem avkjøle.
  3. 33. Fjern laurbærbladet fra rødbetene og kast det. Overfør rødbetene og korianderfrøene til en food processor og puls til det er fint og smuldrende. Tilsett den ferdige hummusen og kjør videre til det er glatt og lett, og skrap ned i bollen etter behov, ca. 5 minutter.
  4. 44. Skrap rødbet-hummusen over i en middels stor serveringsskål. Rør labneh eller yoghurt kraftig med en skje i en liten bolle til det er kremete og løsnet. Legg en klatt av labneh eller yoghurt i midten og lag forsiktig en fordypning med baksiden av en skje. Drypp den resterende spiseskjeen med olivenolje i fordypningen og la den renne over på rødbet-hummusen. Strø over svarte sesamfrø og noen korianderblader. Server med varme pitabrød i trekanter.