Røstede spotprøver

Røstede spotprøver

oppskrift på perfekt bakte spot prawns med smakfulle krydder. enkel å lage og perfekt som forrett eller hovedrett for sjømatelskere.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 20 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Sesong: sommer

Ingredienser

  • 1. 16 stk. spot prawns, smørflidet (skallet på)
  • 2. 2 pund krabbekakeblanding, oppskrift følger
  • 3. 1 kvart varm og sur vinaigrette, oppskrift følger
  • 4. 3 engelske agurker, juliennet og frø fjernet
  • 5. 1 rød paprika, brunise
  • 6. 1 gul paprika, brunise
  • 7. 1 grønn paprika, brunise
  • 8. 1 ss ingefær, hakket
  • 9. 1 ts sjalottløk, hakket
  • 10. 1 ts hvitløk, hakket
  • 11. 2 ss mynte, hakket
  • 12. 2 ss koriander, hakket
  • 13. 1 kvart hollandaise, oppskrift følger
  • 14. 1 oz olivenolje
  • 15. 1/2 middels gul løk, i små terninger
  • 16. 1 stilk selleri, i små terninger
  • 17. 2 pund krabbekjøtt
  • 18. 1/2 kopp majones, oppskrift følger
  • 19. 2 ss persille, hakket
  • 20. 1 1/2 oz japanske brødsmuler
  • 21. 3 1/2 kvart limejuice
  • 22. 6 kopper sukker
  • 23. 1 1/2 kopp honning
  • 24. 8 bunteskudd med vårløk, kun den grønne delen, hakket
  • 25. 20 hvitløksfedd, knust
  • 26. 20 sjalottløk, skivet tynt
  • 27. 1/2 pund ingefær, skivet tynt
  • 28. 2 kvart risvineddik
  • 29. 1/2 kvart sitronjuice
  • 30. 6 kvart appelsinjuice
  • 31. 5 kvart ananasjuice
  • 32. 1 habaneropepper, frø fjernet og skivet tynt
  • 33. 1 1/2 kopp sesamolje
  • 34. 3 1/2 kopp rapsolje
  • 35. 3 oz soyasaus
  • 36. 1 1/2 kopp appelsinjuice
  • 37. 4 eggeplommer
  • 38. 1 pint klarnet smør
  • 39. 2 røde jalapeñopepper, ristet
  • 40. Salt og pepper etter smak
  • 41. 1 eggeplomme
  • 42. 1 ss Dijon-sennep
  • 43. 1/3 ts cayennepepper
  • 44. 1 oz sitronjuice
  • 45. Salt etter smak
  • 46. 6 oz olivenolje

Fremgangsmåte

  1. 11. Forvarm ovnen til 500 grader. Fyll 1 spiseskje krabbemelje i hver reke. Plasser rekene på et stekebrett med 2 unse vann på brettet. Kok i omtrent 5 minutter.
  2. 22. I mellomtiden, kok opp vinaigrette. Tilsett agurk i skiver til den er lett wiltet. Fjern fra pannen og hold varm. Tilsett paprika, ingefær, sjalottløk og hvitløk, og reduser sausen litt. Rør inn mynte og koriander.
  3. 33. Legg agurkjulienne i midten av tallerkenen. Plasser rekene oppå. Topp hver reke med 1 spiseskje hollandaise. Avslutt med å øse vinaigrette rundt tallerkenen.
  4. 44. I en sautérpanne, surr løk og selleri i olivenolje. Sett til side. I en separat bolle, bland krabbekjøtt, majones, persille, brødsmuler og løk-selleriblandture. Kjøl ned.
  5. 55. I en liten, ikke-reaktiv kjele, bland to kvart limejuice med sukker. Kok opp til en lett karamellfarge.
  6. 66. Tilsett honning, vårløk, hvitløk, sjalottløk, ingefær og eddik. Reduser til halvparten. Tilsett sitron-, appelsin- og ananasjuice, samt pepper. Kok opp, deretter la det småkoke. Reduser med en fjerdedel.
  7. 77. Sil vinaigretten og la den stå kaldt over natten. Før servering, rør inn oljer og soyasaus.
  8. 88. I en liten kjele, reduser appelsinjuice til 2 unse. Kjøl ned.
  9. 99. I et dobbelkoker, pisk eggeplommer og den kalde appelsinjuicen til det er tre ganger så volum. Tilsett smør i en langsom, jevn strøm for å danne en emulsjon.
  10. 1010. Skrell og fjern frø fra jalapeño. Mos med kniv. Tilsett i eggeblandingen. Smak til med salt og pepper. Hold varm.
  11. 1111.