
Røstede spotprøver
oppskrift på perfekt bakte spot prawns med smakfulle krydder. enkel å lage og perfekt som forrett eller hovedrett for sjømatelskere.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 20 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Sesong: sommer
Ingredienser
- 16 stk. spot prawns, smørflidet (skallet på)
- 2 pund krabbekakeblanding, oppskrift følger
- 1 kvart varm og sur vinaigrette, oppskrift følger
- 3 engelske agurker, juliennet og frø fjernet
- 1 rød paprika, brunise
- 1 gul paprika, brunise
- 1 grønn paprika, brunise
- 1 ss ingefær, hakket
- 1 ts sjalottløk, hakket
- 1 ts hvitløk, hakket
- 2 ss mynte, hakket
- 2 ss koriander, hakket
- 1 kvart hollandaise, oppskrift følger
- 1 oz olivenolje
- 1/2 middels gul løk, i små terninger
- 1 stilk selleri, i små terninger
- 2 pund krabbekjøtt
- 1/2 kopp majones, oppskrift følger
- 2 ss persille, hakket
- 1 1/2 oz japanske brødsmuler
- 3 1/2 kvart limejuice
- 6 kopper sukker
- 1 1/2 kopp honning
- 8 bunteskudd med vårløk, kun den grønne delen, hakket
- 20 hvitløksfedd, knust
- 20 sjalottløk, skivet tynt
- 1/2 pund ingefær, skivet tynt
- 2 kvart risvineddik
- 1/2 kvart sitronjuice
- 6 kvart appelsinjuice
- 5 kvart ananasjuice
- 1 habaneropepper, frø fjernet og skivet tynt
- 1 1/2 kopp sesamolje
- 3 1/2 kopp rapsolje
- 3 oz soyasaus
- 1 1/2 kopp appelsinjuice
- 4 eggeplommer
- 1 pint klarnet smør
- 2 røde jalapeñopepper, ristet
- Salt og pepper etter smak
- 1 eggeplomme
- 1 ss Dijon-sennep
- 1/3 ts cayennepepper
- 1 oz sitronjuice
- Salt etter smak
- 6 oz olivenolje
Fremgangsmåte
- 1Forvarm ovnen til 500 grader. Fyll 1 spiseskje krabbemelje i hver reke. Plasser rekene på et stekebrett med 2 unse vann på brettet. Kok i omtrent 5 minutter.
- 2I mellomtiden, kok opp vinaigrette. Tilsett agurk i skiver til den er lett wiltet. Fjern fra pannen og hold varm. Tilsett paprika, ingefær, sjalottløk og hvitløk, og reduser sausen litt. Rør inn mynte og koriander.
- 3Legg agurkjulienne i midten av tallerkenen. Plasser rekene oppå. Topp hver reke med 1 spiseskje hollandaise. Avslutt med å øse vinaigrette rundt tallerkenen.
- 4I en sautérpanne, surr løk og selleri i olivenolje. Sett til side. I en separat bolle, bland krabbekjøtt, majones, persille, brødsmuler og løk-selleriblandture. Kjøl ned.
- 5I en liten, ikke-reaktiv kjele, bland to kvart limejuice med sukker. Kok opp til en lett karamellfarge.
- 6Tilsett honning, vårløk, hvitløk, sjalottløk, ingefær og eddik. Reduser til halvparten. Tilsett sitron-, appelsin- og ananasjuice, samt pepper. Kok opp, deretter la det småkoke. Reduser med en fjerdedel.
- 7Sil vinaigretten og la den stå kaldt over natten. Før servering, rør inn oljer og soyasaus.
- 8I en liten kjele, reduser appelsinjuice til 2 unse. Kjøl ned.
- 9I et dobbelkoker, pisk eggeplommer og den kalde appelsinjuicen til det er tre ganger så volum. Tilsett smør i en langsom, jevn strøm for å danne en emulsjon.
- 10Skrell og fjern frø fra jalapeño. Mos med kniv. Tilsett i eggeblandingen. Smak til med salt og pepper. Hold varm.