Quinoa med hvitløk, pinjekjerner og rosiner

Quinoa med hvitløk, pinjekjerner og rosiner

oppskrift på quinoa med hvitløk, pinjekjerner og rosiner - en smakfull og enkel rett som passer til enhver anledning

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 1 kopp quinoa, skylt godt
  • 2. 1/4 kopp pinjekjerner
  • 3. 2 spiseskjeer ekstra jomfru olivenolje
  • 4. 2 hvitløksfedd, tynne skiver
  • 5. 1/3 kopp hakket fersk persille
  • 6. 1/4 kopp rosiner
  • 7. 1 spiseskje fersk sitronsaft
  • 8. Kosher-salt og nykvernet pepper

Fremgangsmåte

  1. 11. Legg quinoaen i en kjele og kok over middels varme til den er ristet, ca. 2 minutter. Tilsett 1 ¾ kopper vann (eller bruk lavsaltet kyllingkraft) og kok opp. Skru ned varmen til middels-lav og la det småkoke, med lokk, til væsken er absorbert, 10 til 15 minutter. Ta kjelen av varmen og la den stå, med lokk, i ca. 2 minutter.
  2. 22. I mellomtiden rister du pinjekjernene i en tørr stekepanne over middels-høy varme, mens du rører, til de er gylne, ca. 3 minutter; overfør dem til en tallerken. Tilsett olivenolje og hvitløk i pannen og kok over middels varme, mens du rører, til det er gyllent, ca. 2 minutter. Overfør hvitløken til tallerkenen, og la oljen bli igjen i pannen.
  3. 33. Fluff opp quinoaen med en gaffel. Tilsett pinjekjernene, hvitløken, den reserverte oljen, persille, rosiner og sitronsaft. Krydre med salt og pepper, og vend det forsiktig sammen.
  4. 44. Fotograf: Stephanie Foley