
Quinoa med hvitløk, pinjekjerner og rosiner
oppskrift på quinoa med hvitløk, pinjekjerner og rosiner - en smakfull og enkel rett som passer til enhver anledning
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1 kopp quinoa, skylt godt
- 1/4 kopp pinjekjerner
- 2 spiseskjeer ekstra jomfru olivenolje
- 2 hvitløksfedd, tynne skiver
- 1/3 kopp hakket fersk persille
- 1/4 kopp rosiner
- 1 spiseskje fersk sitronsaft
- Kosher-salt og nykvernet pepper
Fremgangsmåte
- 1Legg quinoaen i en kjele og kok over middels varme til den er ristet, ca. 2 minutter. Tilsett 1 ¾ kopper vann (eller bruk lavsaltet kyllingkraft) og kok opp. Skru ned varmen til middels-lav og la det småkoke, med lokk, til væsken er absorbert, 10 til 15 minutter. Ta kjelen av varmen og la den stå, med lokk, i ca. 2 minutter.
- 2I mellomtiden rister du pinjekjernene i en tørr stekepanne over middels-høy varme, mens du rører, til de er gylne, ca. 3 minutter; overfør dem til en tallerken. Tilsett olivenolje og hvitløk i pannen og kok over middels varme, mens du rører, til det er gyllent, ca. 2 minutter. Overfør hvitløken til tallerkenen, og la oljen bli igjen i pannen.
- 3Fluff opp quinoaen med en gaffel. Tilsett pinjekjernene, hvitløken, den reserverte oljen, persille, rosiner og sitronsaft. Krydre med salt og pepper, og vend det forsiktig sammen.
- 4Fotograf: Stephanie Foley