Stekt kylling med gule paprika og sukkererter

Stekt kylling med gule paprika og sukkererter

Lær hvordan du lager en smakfull stir-fried chicken med gule paprika og snøerter. En rask og sunn rett perfekt for travle hverdager.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1 ss maisstivelse pluss 1 ts maisstivelse
  • 2 ss soyasaus pluss 1 1/2 ts soyasaus
  • 2 ss riseddik pluss 2 ts riseddik
  • 1 1/2 ts asiatisk (ristet) sesamolje
  • 1/3 kopp vann pluss 1 ss vann
  • 1 hel, skinn- og benfri kyllingbryst (ca. 340 g), skåret i 2,5 cm tykke biter
  • 1 1/2 ts sukker
  • 1 1/2 ts salt
  • 1/3 kopp kyllingbuljong
  • 1/2 kopp vegetabilsk olje
  • 1 ss finhakket vårløk
  • 2 ts finhakket hvitløk
  • 1 1/2 ts finhakket, skrelt fersk ingefærrot
  • 1 liten gul paprika, skåret i tynne strimler
  • 1/4 pund snøerter, trimmet og delt på tvers
  • Kokt ris som tilbehør

Fremgangsmåte

  1. 1I en bolle rører du sammen 1 teskje maisstivelse, 1 ½ teskje soyasaus, 2 teskjeer eddik, ½ teskje sesamolje og 1 spiseskje vann til maisstivelsen er oppløst. Deretter tilsetter du kyllingen og lar den marinere i 15 minutter.
  2. 2I en liten bolle rører du sammen resten av maisstivelsen (1 spiseskje), 2 spiseskjeer soyasaus, 2 spiseskjeer eddik, 1 teskje sesamolje og 1/3 kopp vann med sukker, salt og buljong til maisstivelsen er oppløst, og setter dette til side som en jevning.
  3. 3I en wok eller stor tykkbunnet stekepanne varmer du opp vegetabilsk olje over moderat høy varme til den er varm, men ikke røykende. Deretter wokstirrer du kyllingjevnningen til kyllingen er ugjennomsiktig og akkurat gjennomstekt, og overfører den med en hullsleiv til en sil over en bolle.
  4. 4Kast alt unntatt ca. 2 spiseskjeer av oljen i wokken, og wokstirrer deretter vårløk, hvitløk og ingefær i oljen i 10 sekunder, eller til blandingen er aromatisk.
  5. 5Tilsett paprika og snøgressbeter og wokstirrer blandingen i 1 minutt.
  6. 6Tilsett den reserverte buljongjevningen og kyllingen, og wokstirrer i 1 minutt, eller til kyllingen er gjennomvarm.
  7. 7Server kyllingwokken over risen.
  8. 8I en bolle rører du sammen 1 teskje maisstivelse, 1 ½ teskje soyasaus, 2 teskjeer eddik, ½ teskje sesamolje og 1 spiseskje vann til maisstivelsen er oppløst. Deretter tilsetter du kyllingen og lar den marinere i 15 minutter.
  9. 9I en liten bolle rører du sammen resten av maisstivelsen (1 spiseskje), 2 spiseskjeer soyasaus, 2 spiseskjeer eddik, 1 teskje sesamolje og 1/3 kopp vann med sukker, salt og buljong til maisstivelsen er oppløst, og setter dette til side som en jevning.
  10. 10I en wok eller stor tykkbunnet stekepanne varmer du opp vegetabilsk olje over moderat høy varme til den er varm, men ikke røykende. Deretter wokstirrer du kyllingjevnningen til kyllingen er ugjennomsiktig og akkurat gjennomstekt, og overfører den med en hullsleiv til en sil over en bolle.
  11. 11Kast alt unntatt ca. 2 spiseskjeer av oljen i wokken, og wokstirrer deretter vårløk, hvitløk og ingefær i oljen i 10 sekunder, eller til blandingen er aromatisk.
  12. 12Tilsett paprika og snøgressbeter og wokstirrer blandingen i 1 minutt.
  13. 13Tilsett den reserverte buljongjevningen og kyllingen, og wokstirrer i 1 minutt, eller til kyllingen er gjennomvarm.
  14. 14Server kyllingwokken over risen.