
Bakt farro og butternut squash
oppskrift på bakte farro og butternut squash, perfekt som en sunn hovedrett. enkel å lage og full av smak. prøv den i dag!
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 50 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 6 tykke skiver epleved-smoked bacon
- 2 spiseskjeer god olivenolje
- 1 spiseskje usaltet smør
- 1 1/2 kopper hakket gul løk (1 stor)
- 2 teskjeer hakkede friske timianblader
- Kosher-salt og nykvernet svart pepper
- 1 1/2 kopper perlet farro
- 3 kopper god kyllingkraft, helst hjemmelaget
- 3 kopper (3/4 til 1 tomme i terninger) skrellet smørnut squash
- 1/2 kopp nyrevet parmesanost
Fremgangsmåte
- 1Forvarm ovnen til 190 grader Celsius. Legg baconen på en bakegitter plassert på et stekebrett og stek den i 20 til 30 minutter, til den er brunet (den vil ikke bli sprø). Kutt baconen i veldig store terninger.
- 2I mellomtiden, i en liten (9-tommers) støpejernsgryte, som en Le Creuset, varm opp olivenolje og smør over middels varme. Tilsett løk og kok i 6 til 8 minutter, til den er myk og begynner å bli brun. Tilsett timian, 2 teskjeer salt og 1 teskje pepper, og kok i 1 minutt. Tilsett farro og kyllingkraft, og la det småkoke. Legg squashen oppå farroblandingen, dekk til, og stek i samme ovn som baconen i 30 minutter, til squashen og farroen er møre. Sjekk underveis i kokingen og tilsett litt kyllingkraft hvis det virker tørt.
- 3Strø bacon og parmesan over squashen og farroen, og stek uten lokk i 15 til 20 minutter, til det meste av væsken har fordampet, farroen og squashen er møre, og osten har smeltet. Server varm direkte fra gryten.
- 4Fotograf: Johnny Miller

