Hel jordkålssalat
oppskrift på en frisk og næringsrik kale salat med hele jordens ingredienser, perfekt for en lett lunsj eller side dish.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 15 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1. 2 kopper brunt ris
- 2. 4 kopper vann
- 3. 1 (16 unse) pakke ekstra fast tofu, i terninger
- 4. 3/4 kopp tamari-mandler
- 5. 1/4 kopp sesamfrø
- 6. 1 bunt grønnkål, fjernet stilker og hakket
- 7. 1/2 stor rødkål, hakket
- 8. 1 kopp revet gulrot
- 9. 1 kopp hakket fersk flatbladpersille
- 10. 1/2 kopp hakket fersk dill
- 11. 1/2 kopp sitronsaft
- 12. 1/2 kopp tamari soyasaus
- 13. 2 ss ekstra jomfru olivenolje
- 14. 8 hvitløksfedd, hakket
- 15. 1/4 kopp grovkornet sennep
- 16. salt og nykvernet svart pepper etter smak
Fremgangsmåte
- 11. Kok opp den brune risen og vannet i en kjele. Skru ned varmen til middels-lav, legg på lokk og la det småkoke til risen er mør og væsken er absorbert, ca. 45 til 50 minutter. Fordel risen på et stort serveringsfat og avkjøl i kjøleskapet til den er helt avkjølt.
- 22. Vend forsiktig den avkjølte risen, terningkastet tofu, tamari-mandler, sesamfrø, hakket grønnkål, rødkål, revet gulrot, hakket flatbladpersille og hakket dill sammen i en stor blandeskål.
- 33. Visp sammen sitronsaft, tamari-soy, olivenolje, hvitløk og sennep i en liten bolle; smak til med salt og svart pepper.
- 44. Hell dressingen over risblandingen; vend forsiktig for å fordele jevnt.