Potet- og ertegryte

Potet- og ertegryte

lær hvordan du lager en deilig potet- og ertecurry. enkel oppskrift, perfekt for en smakfull middag. ideell for hele familien.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 40 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 3 store bakepoteter, skrellet
  • 1/2 kopp klarnet smør (ghee)
  • 2 store løk, hakket
  • 1 spiseskje hakket hvitløk
  • 1 spiseskje fersk revet ingefær
  • 2 1/2 spiseskje malt spisskummen
  • 1 teskje gurkemeie
  • 1/2 spiseskje malt koriander
  • 1/2 spiseskje knuste rød pepperflak
  • 3 tomater, frøet og hakket
  • 3 kopper kyllingkraft eller vann
  • 1 spiseskje salt
  • 2 kopper ferske eller frosne erter, tint
  • 1 spiseskje brunt sukker
  • 1/4 kopp ferskpresset limesaft
  • 1 bunt koriander, blader grovhakket

Fremgangsmåte

  1. 1Skjær potetene i 1/2-tommers terninger. For å fjerne overflødig stivelse, legg potetene i en bolle og skyll dem med kaldt rennende vann til vannet er klart. Sil av vannet godt.
  2. 2Varm opp 1/4 kopp clarified smør i en middels stor kjele over middels høy varme. Surr løken til den er brun. Samtidig varmer du opp resten av det clarified smøret i en stor stekepanne over middels varme. Stek potetene til de er gylne, og tilsett den surrende løken.
  3. 3Tilsett hvitløk og ingefær, og kok bare så lenge at aromaene frigjøres, ca. 2–3 minutter. Ta pannen av varmen og tilsett spisskummen, gurkemeie, koriander og chili flakes. Sett pannen tilbake på middels varme. Rør inn tomatene, kyllingkraft eller vann, og salt.
  4. 4La det småkoke, uten lokk, til potetene er møre, ca. 15 minutter. Tilsett de resterende ingrediensene og kok til erter er gjennomvarme. Juster krydderet etter smak og server umiddelbart.