
Karrisaus med blåskjell og potet, servert med erter
oppskrift på en kremet og smakfull kamskjell- og potetsuppe med krydder og erter, perfekt for en varmende middag
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 2 kopper vann
- 1 kopp tørr hvitvin
- 2 teskjeer karri pulver
- 1 stort hvitløksfedd, knust
- 1 laurbærblad
- 1/2 teskje gurkemeie
- 900 gram blåskjell, renset og børstet
- 4 kopper terningstørkede, skrelte russetpoteter (ca. 3 mellomstore)
- 1 1/2 kopper lettmelk (1 %)
- 1/2 kopp frosne grønne erter
Fremgangsmåte
- 1Kombiner vann, vin, currypulver, hvitløk, laurbærblad og gurkemeie i en stor gryte. Kok opp. Skru ned varmen; dekk til og la småkoke i 8 minutter. Tilsett blåskjell. Øk varmen til høy, dekk til og kok til blåskjellene åpner seg, omtrent 4 minutter (kast eventuelle blåskjell som ikke åpner seg). Hell blandingen gjennom en sil som er satt over en stor bolle; sett til side kokevæsken i bollen. La blåskjellene avkjøles. Fjern blåskjellene fra skjellene; kast skjellene. I mellomtiden, kok potetene i en stor gryte med kokende, saltet vann til de er møre, ca. 10 minutter. Sil av vannet. Overfør 1 kopp poteter til en tykk, stor kjele. Mos de resterende potetene og 1 kopp melk i en foodprocessor til det er glatt. Tilsett potetmosen i kjelen. Tilsett den reserverte kokevæsken fra blåskjellene, resten av melken og erter. La det småkoke. Rør inn blåskjellene. Krydre med salt og pepper etter smak, og server.
- 2Kombiner vann, vin, currypulver, hvitløk, laurbærblad og gurkemeie i en stor gryte. Kok opp. Skru ned varmen; dekk til og la småkoke i 8 minutter. Tilsett blåskjell. Øk varmen til høy, dekk til og kok til blåskjellene åpner seg, omtrent 4 minutter (kast eventuelle blåskjell som ikke åpner seg). Hell blandingen gjennom en sil som er satt over en stor bolle; sett til side kokevæsken i bollen. La blåskjellene avkjøles. Fjern blåskjellene fra skjellene; kast skjellene.
- 3I mellomtiden, kok potetene i en stor gryte med kokende, saltet vann til de er møre, ca. 10 minutter. Sil av vannet. Overfør 1 kopp poteter til en tykk, stor k