Karrisaus med blåskjell og potet, servert med erter

Karrisaus med blåskjell og potet, servert med erter

oppskrift på en kremet og smakfull kamskjell- og potetsuppe med krydder og erter, perfekt for en varmende middag

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 2 kopper vann
  • 1 kopp tørr hvitvin
  • 2 teskjeer karri pulver
  • 1 stort hvitløksfedd, knust
  • 1 laurbærblad
  • 1/2 teskje gurkemeie
  • 900 gram blåskjell, renset og børstet
  • 4 kopper terningstørkede, skrelte russetpoteter (ca. 3 mellomstore)
  • 1 1/2 kopper lettmelk (1 %)
  • 1/2 kopp frosne grønne erter

Fremgangsmåte

  1. 1Kombiner vann, vin, currypulver, hvitløk, laurbærblad og gurkemeie i en stor gryte. Kok opp. Skru ned varmen; dekk til og la småkoke i 8 minutter. Tilsett blåskjell. Øk varmen til høy, dekk til og kok til blåskjellene åpner seg, omtrent 4 minutter (kast eventuelle blåskjell som ikke åpner seg). Hell blandingen gjennom en sil som er satt over en stor bolle; sett til side kokevæsken i bollen. La blåskjellene avkjøles. Fjern blåskjellene fra skjellene; kast skjellene. I mellomtiden, kok potetene i en stor gryte med kokende, saltet vann til de er møre, ca. 10 minutter. Sil av vannet. Overfør 1 kopp poteter til en tykk, stor kjele. Mos de resterende potetene og 1 kopp melk i en foodprocessor til det er glatt. Tilsett potetmosen i kjelen. Tilsett den reserverte kokevæsken fra blåskjellene, resten av melken og erter. La det småkoke. Rør inn blåskjellene. Krydre med salt og pepper etter smak, og server.
  2. 2Kombiner vann, vin, currypulver, hvitløk, laurbærblad og gurkemeie i en stor gryte. Kok opp. Skru ned varmen; dekk til og la småkoke i 8 minutter. Tilsett blåskjell. Øk varmen til høy, dekk til og kok til blåskjellene åpner seg, omtrent 4 minutter (kast eventuelle blåskjell som ikke åpner seg). Hell blandingen gjennom en sil som er satt over en stor bolle; sett til side kokevæsken i bollen. La blåskjellene avkjøles. Fjern blåskjellene fra skjellene; kast skjellene.
  3. 3I mellomtiden, kok potetene i en stor gryte med kokende, saltet vann til de er møre, ca. 10 minutter. Sil av vannet. Overfør 1 kopp poteter til en tykk, stor k