
Glutenfrie kirsebær- og sjokoladekjeks
Lær hvordan du lager deilige glutenfrie kirsebær sjokolade chip cookies med denne enkle oppskriften. Perfekt til enhver anledning!
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 12
bakeverk
Ingredienser
- 4 kopper mandelmel
- 3/4 kopp brunt ris-mel
- 1 teskje natron
- 1 teskje salt
- 3/4 kopp sukker
- 1/2 kopp lyst brunt sukker
- 1 kopp druekse olje
- 1 stort egg
- 1 spiseskje ren vanilje
- 1/2 kopp usøtet mandelmelk eller hel melk
- 1 1/4 kopper semi-søte sjokoladebiter (ca. 210 g)
- 1/2 kopp tørkede kirsebær (ca. 65 g)
Fremgangsmåte
- 1Forvarm ovnen til 175 grader Celsius.
- 2Bland mandelmel, rismel, natron og salt i en stor bolle. Rør sammen sukker og olje med en tresleiv i en annen stor bolle til sukkeret er oppløst. Tilsett egg, vanilje og melk, og rør godt sammen.
- 3Bruk en tresleiv til å blande melblandingen inn i sukkerblandingen i omganger til det er godt blandet. Rør inn sjokoladeknapper og tørkede kirsebær til det er jevnt fordelt. Dekk deigen med plastfolie og sett den i kjøleskapet i minst 1 time hvis du har dårlig tid, eller over natten for best resultat.
- 4Legg bakepapir eller silikonmatte på stekebrett. Bruk en isskje eller melonballer til å forme deigen til kuler på ca. 3 cm i diameter. Stek til kantene begynner å bli brune, ca. 12–13 minutter. La kakene avkjøle på en avkjølingsrist i 2–3 minutter, før de flyttes over til en avkjølingsrist for å avkjøles helt.