Hello Fresh Mobile Banner
Glutenfrie kirsebær- og sjokoladekjeks

Glutenfrie kirsebær- og sjokoladekjeks

Lær hvordan du lager deilige glutenfrie kirsebær sjokolade chip cookies med denne enkle oppskriften. Perfekt til enhver anledning!

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 12
bakeverk

Ingredienser

  • 4 kopper mandelmel
  • 3/4 kopp brunt ris-mel
  • 1 teskje natron
  • 1 teskje salt
  • 3/4 kopp sukker
  • 1/2 kopp lyst brunt sukker
  • 1 kopp druekse olje
  • 1 stort egg
  • 1 spiseskje ren vanilje
  • 1/2 kopp usøtet mandelmelk eller hel melk
  • 1 1/4 kopper semi-søte sjokoladebiter (ca. 210 g)
  • 1/2 kopp tørkede kirsebær (ca. 65 g)

Fremgangsmåte

  1. 1Forvarm ovnen til 175 grader Celsius.
  2. 2Bland mandelmel, rismel, natron og salt i en stor bolle. Rør sammen sukker og olje med en tresleiv i en annen stor bolle til sukkeret er oppløst. Tilsett egg, vanilje og melk, og rør godt sammen.
  3. 3Bruk en tresleiv til å blande melblandingen inn i sukkerblandingen i omganger til det er godt blandet. Rør inn sjokoladeknapper og tørkede kirsebær til det er jevnt fordelt. Dekk deigen med plastfolie og sett den i kjøleskapet i minst 1 time hvis du har dårlig tid, eller over natten for best resultat.
  4. 4Legg bakepapir eller silikonmatte på stekebrett. Bruk en isskje eller melonballer til å forme deigen til kuler på ca. 3 cm i diameter. Stek til kantene begynner å bli brune, ca. 12–13 minutter. La kakene avkjøle på en avkjølingsrist i 2–3 minutter, før de flyttes over til en avkjølingsrist for å avkjøles helt.