Svinefilet med surkål og dumplings

Svinefilet med surkål og dumplings

Lær hvordan du lager en deilig pork loin med surkål og dumplings. En enkel oppskrift perfekt for helgen eller hverdagen.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 120 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 3 pund svinekjøtt av ytrefilet
  • 2. 2 spiseskjeer olivenolje
  • 3. Salt og pepper, etter smak
  • 4. Vann (ca. 6 kopper), eller storfebuljong hvis du ikke får en god stekefarge
  • 5. 2 egg
  • 6. 2 til 3 kopper mel, pluss mer til utbaking
  • 7. 1 teskje bakepulver
  • 8. 1 teskje olivenolje
  • 9. 1 middels stor hvit løk, finhakket
  • 10. 1 til 2 glass surkål med karvefrø (du kan tilsette mer karve etter smak)
  • 11. Salt og pepper, etter smak
  • 12. 1 teskje storfebondypulver eller 1/2 kopp flytende storfebond, eller etter smak
  • 13. 2 spiseskjeer vermut

Fremgangsmåte

  1. 11. FORKLARING AV SVINELØFTE:
  2. 22. I en trykkoker på høy varme, brun svinen i olje på alle sider for å forsegle saftene. Krydre med salt og pepper. Tilsett deretter vann eller buljong i pannen (nok til at det er omtrent 3,8 cm i bunnen av kokeren). Mengden væske avhenger av størrelsen på steken – for en 1,4 kg stor stek, bruk 3,8 cm væske – tilsett 1,3 cm mer per ekstra pund. Kok opp under trykk i 1 1/2 til 2 timer, slik at svinen blir ekstremt mør og faller fra hverandre. (Dette er viktig for retten). Når svinen er ferdig, fjern den fra gryten og spar saften til å servere sammen med svinekjøttet og dumplings. Forberedelsestiden er ca. 15 minutter for å oppnå en god, rik steking. Koketiden under trykk er ca. 1 1/2 til 2 timer, avhengig av hvor mørt du ønsker kjøttet.
  3. 33. Ovnmetode: Stikk svinen med en kniv, skjær 3 fedd hvitløk i skiver og stikk dem inn på ulike steder i steken. Krydre med salt og pepper. I en tung støpejernsgryte, varm opp 2 ss olivenolje og brun svinen på høy varme for å forsegle saftene. Tilsett 2 kopper storfekraft og 1/4 kopp vermut (dette vil også deglaze pannen), og dekk til med lokk. Sett i en forvarmet ovn på 175°C i 1 til 1 1/2 time, og pensle ofte med pannenes saft. Pass på å sjekke steken jevnlig, slik at den forblir rosa og saftig innvendig, ikke tørr og grå. Når svinen er ferdig, fjern den fra pannen og spar saften. Bland 2 ss maisstivelse med 1/4 kopp kaldt vann. Rør inn stivelsen gradvis for å tykne saften til servering over svin og dumplings. Dette gir saften en rik