Selleri- og soppressata-salat med sitron

Selleri- og soppressata-salat med sitron

Lær hvordan du lager en frisk og smakfull celery and soppressata salad med sitron. Perfekt for sommeren eller som en lett forrett.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 10 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Sesong: sommer

Ingredienser

  • 1. 1/4 middels rød løk, veldig tynt skåret
  • 2. 450 gram selleri (omtrent halv bunt), med blader
  • 3. 85 gram soppressata-salami, i en klump eller skivet (se ShopSmart nedenfor)
  • 4. 6 ferske basilikumblader, revet i små biter
  • 5. 2 teskjeer finrevet sitronskall
  • 6. 2 spiseskjeer ferskpresset sitronjuice
  • 7. 1/2 teskje kosher-salt
  • 8. Nykvernet svart pepper
  • 9. 1/3 kopp ekstra jomfru olivenolje
  • 10. 30-60 gram Parmigiano-Reggiano-ost, i en vinge

Fremgangsmåte

  1. 11. For å dempe den rå smaken av løk, legg løkskivene i kaldt vann i 10 minutter, sil av vannet, tørk dem forsiktig, og legg dem i en serveringsskål.
  2. 22. Skrell de seige, trådaktige fibrene fra selleristengene. Skjær sellerien og noen av de indre bladene i veldig tynne skiver i en vinkel. Hvis du har en bit soppressata, skjær den i terninger; hvis det er skiver, skjær dem i tynne strimler. Bland selleri, soppressata, basilikum, sitrusskall og sitronsaft med løken. Krydre med salt og et godt kvern med pepper. Vend salaten inn i olivenoljen.
  3. 33. Fordel salaten på 4 serveringsfat. Bruk en ostehøvel til å skjære store, tynne skiver av Parmigiano-Reggiano over hver porsjon, og server umiddelbart.