
Selleri- og soppressata-salat med sitron
Lær hvordan du lager en frisk og smakfull celery and soppressata salad med sitron. Perfekt for sommeren eller som en lett forrett.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 10 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Sesong: sommer
Ingredienser
- 1/4 middels rød løk, veldig tynt skåret
- 450 gram selleri (omtrent halv bunt), med blader
- 85 gram soppressata-salami, i en klump eller skivet (se ShopSmart nedenfor)
- 6 ferske basilikumblader, revet i små biter
- 2 teskjeer finrevet sitronskall
- 2 spiseskjeer ferskpresset sitronjuice
- 1/2 teskje kosher-salt
- Nykvernet svart pepper
- 1/3 kopp ekstra jomfru olivenolje
- 30-60 gram Parmigiano-Reggiano-ost, i en vinge
Fremgangsmåte
- 1For å dempe den rå smaken av løk, legg løkskivene i kaldt vann i 10 minutter, sil av vannet, tørk dem forsiktig, og legg dem i en serveringsskål.
- 2Skrell de seige, trådaktige fibrene fra selleristengene. Skjær sellerien og noen av de indre bladene i veldig tynne skiver i en vinkel. Hvis du har en bit soppressata, skjær den i terninger; hvis det er skiver, skjær dem i tynne strimler. Bland selleri, soppressata, basilikum, sitrusskall og sitronsaft med løken. Krydre med salt og et godt kvern med pepper. Vend salaten inn i olivenoljen.
- 3Fordel salaten på 4 serveringsfat. Bruk en ostehøvel til å skjære store, tynne skiver av Parmigiano-Reggiano over hver porsjon, og server umiddelbart.