Churros med sjokolade

Churros med sjokolade

Lær hvordan du lager deilige churros med rik sjokoladesaus. Perfekt som dessert eller snacks for enhver anledning.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
dessert

Ingredienser

  • 1 kopp melk
  • 1/2 stykke usaltet smør
  • En klype kosher salt
  • 1 kopp mel
  • 4 egg
  • 3 kopper peanøtt- eller vegetabilsk olje, til steking
  • 255 gram meksikansk sjokolade
  • 1/2 kopp kremfløte
  • 3 ss smør
  • 2 ss lys maisirup
  • 1 kopp sukker
  • 1 ss malt kanel
  • En klype salt

Fremgangsmåte

  1. 1Se hvordan du lager denne oppskriften.
  2. 2Til deigen: I en liten kjele, kombiner melk, smør og salt, og varm opp til middels varme. Når smøret har smeltet, tilsett melet og visp sammen. Bytt til en tresleiv og kok deigen under omrøring til den trekker seg bort fra sidene av kjelen og har en lett svett glans, i 3 til 4 minutter.
  3. 3Overfør deigen til en blandebolle og la den avkjøle i 2 til 3 minutter. Bruk en elektrisk mikser og pisk inn eggene ett om gangen. Ikke tilsett neste egg før det forrige er helt innarbeidet.
  4. 4Plasser røren i en sprøytepose utstyrt med en stor stjernetipp. Sett til side.
  5. 5For sjokoladesausen: Ha 2,5 cm vann i en liten kjele og kok opp.
  6. 6I en varmebestandig blandebolle, kombiner sjokolade, kremfløte, smør og mais sirup. Varm opp under omrøring av og til til sjokoladen er smeltet og alle ingrediensene er godt blandet.
  7. 7Dekk bollen med plastfolie og fjern kjelen fra varmen. Sett til side.
  8. 8For kanel- og sukkerblandingen: I en pose eller stor blandebolle, kombiner sukker og kanel.
  9. 9Varm opp oljen i en stor kjele til 160°C (325°F).
  10. 10Sprøyt deigen ut i den varme oljen i staver eller ønskede former (jeg liker å lage mine litt krøllete). Dette kan være litt vanskelig i starten, men du vil venne deg til det. Stek churrosene til de er brune og sprø på alle sider, totalt 60 til 90 sekunder, og snu dem ofte. Stek i porsjoner.
  11. 11Ta churrosene opp av oljen, la dem renne av på tørkepapir i et sekund, og vend dem deretter i kanel- og sukkerblandingen. Pass på å gjøre dette mens de fortsatt er varme.
  12. 12Server umiddelbart, mens churrosene og den smeltede sjokoladen er