Hello Fresh Mobile Banner
Enkel tzatziki med feta

Enkel tzatziki med feta

Lær hvordan du lager en enkel og deilig tzatziki med fetaost. Perfekt som forrett eller tilbehør til grillmat. Rask og enkel oppskrift!

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 10 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Sesong: sommer

Ingredienser

  • 2 (200 gram) beholdere gresk yoghurt, for eksempel Fage Total
  • 1 agurk fra drivhus, uten skrell
  • 1/4 kopp rømme
  • 2 spiseskjeer ferskpresset sitronsaft
  • 1 spiseskje hvitvinseddik
  • 1 spiseskje finhakket frisk dill
  • 1 1/2 teskjeer finhakket hvitløk (2 fedd)
  • Kosher-salt og nykvernet svart pepper
  • 225 gram fetaost, skivet
  • God olivenolje
  • Ferske timianblader
  • 225 gram store kalamataoliven med stein
  • Ristet pita-triangler, oppskrift følger
  • 1 brød pita

Fremgangsmåte

  1. 1Se hvordan du lager denne oppskriften.
  2. 2Ha yoghurten i en middels stor bolle. Riv agurken på et rivjern med store hull, og klem ut mest mulig (men ikke alt) av væsken med hendene. Bland den revne agurken med yoghurten. Tilsett rømme, sitronsaft, eddik, dill, hvitløk, 2 teskjeer salt og 1/2 teskje pepper, og bland godt. Smak til med krydder.
  3. 3For å servere, anrett salatfat med skiver av fetaost, og drypp over olivenolje. Strø over timianblader. Legg til oliven, pitabrød i trekanter og tzatziki, og server kaldt eller romtemperert.
  4. 4Forvarm ovnen til 175 grader Celsius.
  5. 5Skjær pitabrødet i 8 trekanter og legg dem på et stekebrett. Sett brettet i ovnen og rist brødet i 10 minutter.