
Chipotle Chilaquiles
Lær hvordan du lager deilige chipotle chilaquiles med en smakfull krydret saus. Perfekt for en rask frokost eller lunsj med en meksikansk vri.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
frokost
Ingredienser
Fremgangsmåte
- 11. For salsaen: Varm opp rapsoljen i en middels stor, tykkbunnet stekepanne over middels høy varme. Tilsett tomatene, hvitløk og løk, og la det surre til det blir gyllent, ca. 10 minutter. Tilsett chipotlene og la det surre i ytterligere ett minutt.
- 22. Ha ingrediensene fra stekepannen, sammen med 1 spiseskje salt og 1 teskje svart pepper, i en blender og kjør til det er jevnt. Hell blandingen tilbake i stekepannen og kok opp på middels lav varme i 5 minutter; smak til med mer salt og pepper. Hold varm.
- 33. For tortillachipsene: Varm opp 5 cm olje i en stor, lav nederlandsk ovn til en dypfriteringstermometer viser 190°C. Mens oljen varmes opp, stokk tortillalefene og skjær stakken i 8 trekanter.
- 44. Arbeid i porsjoner, og fritér tortillatrekantene til de er sprø og gyldne, ca. 2 minutter på hver side. Ta chipsene opp av oljen og la dem renne av på et bakepapirkledd stekebrett; krydre med salt.
- 55. Ha tortillachipsene i stekepannen med den varme salsaen, og sørg for at alle chipsene er godt dekket av salsa. Overfør til et serveringsfat. Topp med stekte egg hvis ønskelig, og dryss over queso fresco. Pynt med tynne skiver av rød løk, mexicansk crème og hakket koriander.