
Linzer Bars
prøv vår enkle oppskrift på linzer bars, deilige kjeks med fylt syltetøy og sprø bunn. perfekt som snack eller dessert, og enkel å lage hjemme.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 24
bakverk
Ingredienser
Fremgangsmåte
- 11. Forvarm ovnen til 200 grader Celsius. Plasser risten midt i ovnen.
- 22. Fordel hasselnøttene i ett lag på et bakepapir og rist dem i ovnen til de er gylne, ca. 10 minutter. Slå av ovnen, siden du ikke vil bruke den igjen på minst 45 minutter. Hell nøttene over på et brett med brett, og la dem ligge mellom brettene mens du gnir dem for å fjerne skallet. Overfør nøttene til en sil og kast forsiktig skallet. La nøttene avkjøle til romtemperatur.
- 33. Ha hasselnøttene i en food processor utstyrt med en stålklinge og puls et par ganger. Tilsett mel av kake og kjør til nøttene er finhakket. Sett til side.
- 44. I en kjøkkenmaskin utstyrt med eltekrok, pisk smør, sukker, kanel, nellik og sitrusskall på middels hastighet til det er lyst og kremaktig. Slå av maskinen og skrap ned sidene av bollen. På middels hastighet, tilsett egget og fortsett å piske i ett minutt til. Skru ned hastigheten til lav, tilsett hasselnøtt-melblandingen, og kjør til deigen er godt blandet og glatt.
- 55. Del deigen i to deler, hvor én del veier omtrent 225 gram eller en tredjedel av deigen. Overfør til en medium sprøytepose utstyrt med en 1-millimeters rund tipp og sett til side. Med de resterende to tredjedelene av deigen (ca. 900 gram), form til en flat skive på 2,5 cm tykkelse. Pakk inn i plastfolie og la den hvile i kjøleskapet i minst 30 minutter.
- 66. Forvarm ovnen til 175 grader Celsius.
- 77. Med en merkepenn, tegn en rektangulær form på 40 x 33 cm på bakepapir. Legg papiret med den merkede siden ned på et bakebrett. Med den reserverte deigen i sprøyteposen, pip inn rette, parallelle linjer, ca.