Honningfullkornsbrød

Honningfullkornsbrød

oppskrift på honning helkornsvete brød. mykt, smakfullt og næringsrikt brød som er perfekt til frokost eller lunsj. enkel å lage hjemme.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 8
bakverk

Ingredienser

  • 1. 1. 3 1/2 kopper varmt vann
  • 2. 2. 3 spiseskjeer honning
  • 3. 3. 2 pakker (1/2 unser) tørrgjær
  • 4. 4. 4 kopper brødmel
  • 5. 5. 3 kopper sammalt hvete (fullkornsmel)
  • 6. 6. 1 kopp hvetegryn
  • 7. 7. 2 spiseskjeer salt
  • 8. 8. Vegetabilsk olje

Fremgangsmåte

  1. 11. Bland 3 1/2 kopper varmt vann, honning og gjær i et stort målebeger for væske. Rør til det er oppløst. La stå til det skummer, ca. 5 minutter. I en stor bolle, visp sammen 3 1/2 kopper av brødmelet, sammalt hvete, hvetegress og salt. Lag en fordypning i midten; hell i gjærblandingen. Rør med en tresleiv, og trekk gradvis inn melet til det er godt blandet. Ta deigen ut på en lett melet overflate. Elt inn den resterende 1/2 koppen brødmel litt etter litt til deigen er glatt og elastisk, ca. 10–15 minutter. Legg deigen i en lett oljet bolle. Dekk med plastfolie som er lett oljet. Sett til heving på et varmt sted, og la den heve til dobbel størrelse, 1 til 1 1/2 time. Fjern plastfolien fra deigen. Vend deigen ut på en lett melet arbeidsflate, og slå den ned. Del deigen i to like deler. Trykk ut én del til en oval form, og rull den opp på langs til en spiral. Plasser rullen med skjøten ned i den forberedte formen. Gjenta prosessen med den andre delen. Dekk med oljet plastfolie. Sett brødene på et varmt sted, og la dem heve igjen til de er doble i størrelse, 30–45 minutter. Forvarm ovnen til 200 grader Celsius. Plasser ovnristen i midten av ovnen. Pensle to 23x13 cm brødformer med vegetabilsk olje. Legg deigen i formene. Stek til de er dype gyldne, 50–60 minutter. (Brødene vil høres hule ut når du banker på bunnen.) Overfør formene til en rist, og la dem avkjøle i 5 minutter. Vend brødene ut av formene og la dem avkjøle helt på risten.