
Avocado- og urtesalat med geitost
Oppdag en frisk og smakfull avocado- og urtesalat med kremet geitost. Perfekt for sommerens måltider, enkel å lage og full av smak.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 10 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Sesong: sommer
Ingredienser
- 1/4 kopp ekstra jomfru olivenolje, pluss litt til å drysse over
- Saften av 1 sitron, pluss båter til servering
- 2 avokadoer
- 1 kopp assorterte cherrytomater, delt i to
- 1 Kirby-agurk, delt i fire på langs og skåret i 1/2-tommers biter
- 1/4 kopp fersk persille, revet i stykker
- 1/4 kopp fersk gressløk, grovhakket
- Kosher-salt og nykvernet pepper
- 1 hode Boston-salat (eller andre myke grønne blader), revet i biter
- Havsalt med store krystaller
- 1/2 kopp smuldret geitost (ca. 50 gram)
Fremgangsmåte
- 1Visp sammen olivenolje og sitronsaft i en stor bolle. Del og fjern steinen fra avokadene, deretter skjær dem i 1,5 cm store biter; tilsett i bollen og vend forsiktig. Tilsett cherrytomater, agurk, persille, gressløk og 1/4 teskje hver av kosher salt og pepper. Vend forsiktig til alt er godt blandet.
- 2Legg salatbladene i en stor serveringsskål. Drypp lett med olivenolje og strø over havsalt; vend forsiktig slik at det dekker bladene. Fordel avokadosalaten over salaten, topp med geitost og krydre med mer havsalt. Server med sitronbåter.
- 3Fotograf: David Malosh