Avocado- og urtesalat med geitost

Avocado- og urtesalat med geitost

Oppdag en frisk og smakfull avocado- og urtesalat med kremet geitost. Perfekt for sommerens måltider, enkel å lage og full av smak.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 10 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Sesong: sommer

Ingredienser

  • 1/4 kopp ekstra jomfru olivenolje, pluss litt til å drysse over
  • Saften av 1 sitron, pluss båter til servering
  • 2 avokadoer
  • 1 kopp assorterte cherrytomater, delt i to
  • 1 Kirby-agurk, delt i fire på langs og skåret i 1/2-tommers biter
  • 1/4 kopp fersk persille, revet i stykker
  • 1/4 kopp fersk gressløk, grovhakket
  • Kosher-salt og nykvernet pepper
  • 1 hode Boston-salat (eller andre myke grønne blader), revet i biter
  • Havsalt med store krystaller
  • 1/2 kopp smuldret geitost (ca. 50 gram)

Fremgangsmåte

  1. 1Visp sammen olivenolje og sitronsaft i en stor bolle. Del og fjern steinen fra avokadene, deretter skjær dem i 1,5 cm store biter; tilsett i bollen og vend forsiktig. Tilsett cherrytomater, agurk, persille, gressløk og 1/4 teskje hver av kosher salt og pepper. Vend forsiktig til alt er godt blandet.
  2. 2Legg salatbladene i en stor serveringsskål. Drypp lett med olivenolje og strø over havsalt; vend forsiktig slik at det dekker bladene. Fordel avokadosalaten over salaten, topp med geitost og krydre med mer havsalt. Server med sitronbåter.
  3. 3Fotograf: David Malosh