Asiatisk ThreeBean-salat

Asiatisk ThreeBean-salat

oppskrift på en frisk og fargerik asian threebean salad, perfekt for sommermåltidet eller som en lett forrett. enkel å lage og full av smak.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 15 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Sesong: sommer

Ingredienser

  • 1. Kosher salt
  • 2. 340 gram grønne bønner, trimmed
  • 3. 340 gram gule voksbønner, trimmed
  • 4. 1 1/2 kopper frossen, skrellet edamame
  • 5. 2 teskjeer sesamfrø
  • 6. 1/2 kopp fersk koriander, hakket
  • 7. 2 vårløk, tynne skiver
  • 8. 1/4 kopp sennepsvinaigrette (se instruksjoner)
  • 9. 2 spiseskjeer syltet ingefær, finhakket
  • 10. 1/2 rød eller grønn jalapeño, tynne skiver (fjern frø for mindre styrke)
  • 11. 1 spiseskje ponzusaus
  • 12. 1/2 teskje ristet sesamolje (valgfritt)

Fremgangsmåte

  1. 11. Kok opp en stor kjele med saltet vann. Tilsett grønne bønner og gule voksbønner og kok til de er sprø-t tender, ca. 7 minutter, og tilsett edamame etter 3 minutter. Sil av bønnene og edamameen og skyll dem under kaldt vann. Rist av overflødig vann og overfør til en stor bolle.
  2. 22. I mellomtiden rister du sesamfrøene i en liten tørr stekepanne over middels varme, og rører av og til, til de er lett brunet, ca. 5 minutter. Ta av varmen.
  3. 33. Tilsett de ristet sesamfrøene, koriander, vårløk, vinaigrette, syltet ingefær, jalapeño, ponzusaus og sesamolje i bønnene. Vend godt sammen; smak til med salt.
  4. 44. Visp sammen 1/4 kopp hvitvinseddik, 1 ss dijonsennep, 1/2 ts kosher salt og et par kverner pepper i en bolle. Hell sakte i 2/3 kopp olivenolje under konstant visping, til dressingen er tykk og glatt. Smak til med mer salt og pepper. (Gir omtrent 1 kopp.)
  5. 55. Fotograf: Ryan Liebe