Vegansk basilikumpesto

Vegansk basilikumpesto

oppskrift på vegansk basilikumpesto som er enkel å lage og perfekt til pasta, brød eller som dip. sunn og smakfull for alle anledninger.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 10 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 1. 1 1/2 kopper ferske basilikumblader, godt pakket
  • 2. 1/3 kopp røkte mandler
  • 3. 1/3 kopp skrelte, lett saltede, ristede pistasjnøtter (fra omtrent 3/4 kopp med skall)
  • 4. 1/4 kopp usøtet grønn te, avkjølt eller romtemperert
  • 5. 2 store hvitløksfedd
  • 6. Kosher-salt
  • 7. 1/2 teskje revet sitronskall
  • 8. 1/4 kopp ekstra jomfru olivenolje

Fremgangsmåte

  1. 11. Tilsett basilikum, mandler, pistachioer, te, hvitløk, ¾ teskje salt og sitrusskall i en foodprocessor. Dekk til og kjør et par ganger med puls.
  2. 22. Hell i oljen mens du kjører maskinen, og fortsett å kjøre til blandingen får en grov pesto. Smak til med salt.