
Smeltet sjokolade med espresso
Oppdag hvordan du lager en rik og silkemyk molten chocolate espresso. Perfekt som en varm dessert eller koselig kveldskos.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
dessert
Sesong: sommer
Ingredienser
Fremgangsmåte
- 11. Forvarm ovnen til 175 grader Celsius.
- 22. Smelt sjokoladen med smøret i toppen av et dobbelkoker; sett til side for å avkjøle. I en elektrisk mikser med flatpisker (eller for hånd med en skje), bland sukker og egg til det blir lysere i fargen, ca. 1 minutt. Hell den avkjølte sjokolade- og smørblandingen i, og pisk eller rør inn 1/2 kopp krem, vanilje og salt. Pisk godt, og skrap ned sidene av bollen underveis. Tilsett melet og bland bare til det er jevnt fordelt. Fordel blandingen i 4 (6-ounce) ovnsikre cappuccinokopper. (De skal fylles til 1/4 tomme under kanten.) Sett dem på et stekebrett og stek i 30 til 35 minutter, til toppene begynner å sprekke opp. Ikke overstek (toppen skal være sprø, men innmaten myk). La dem avkjøle i ca. 15 minutter mens du lager pisket krem.
- 33. Løs opp espressopulveret i den gjenværende koppen med krem, og pisk deretter kremen til den danner myke topper. Legg en klatt med den smakstilsettes piskede kremen på hver varm "cappuccino" og pynt med et dryss kakao. Server varm.