
Mediterranean Mixed Grill
oppskrift på en deilig mediterranean mixed grill med smakfulle krydder og friske grønnsaker. perfekt for sommergrilling og sosiale sammenkomster.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Sesong: sommer
Ingredienser
- 1 1/4 kopper fettfri naturell gresk yoghurt
- 1 fedd hvitløk, finrevet
- 1 spiseskje hakket fersk persille
- 1 1/2 teskje tørket oregano
- 8 kyllinglår med bein, skinn fjernet
- Kosher-salt og nykvernet pepper
- 1 spiseskje ekstra jomfru olivenolje, pluss mer til pensling
- 1 stor aubergine, delt i fire på langs
- 1 teskje røkt paprika
- 8 baguetteskiver
- 3 mellomstore tomater, delt i fire
Fremgangsmåte
- 1Forvarm en grill til middels høy varme. Bland yoghurt, hvitløk, persille og oregano i en bolle. I en separat bolle, vend kyllingen med 1/4 kopp av yoghurtblandingen, 1/2 teskje salt og pepper etter smak. Rør inn olivenoljen i den resterende yoghurtblandingen og sett til side.
- 2Pensle de kuttede sidene av auberginen med olivenolje og strø over salt og røkt paprika. Pensle brødet med olivenolje.
- 3Pensle grillristene med olivenolje. Grill kyllingen, snu den en gang, til den er gjennomstekt og en steketermometer som er satt inn i den tykkeste delen viser 71°C (160°F), i 15 til 20 minutter. I mellomtiden, grill auberginen med skinnsiden ned, til den er myk, ca. 15 minutter; snu den og fortsett å grille til den er mør, ca. 5 minutter til. Grill tomatene og brødet, snu en gang, til de er merket, i 2 til 3 minutter.
- 4Server kyllingen, auberginen, tomatene og brødet med yoghurtsausen.
- 5Per porsjon: Kalorier 545; Fett 18 g (mettede 4 g); Kolesterol 98 mg; Natrium 795 mg; Karbohydrater 47 g; Fiber 6 g; Protein 47 g
- 6Fotograf: Antonis Achilleos