Mediterranean Mixed Grill

Mediterranean Mixed Grill

oppskrift på en deilig mediterranean mixed grill med smakfulle krydder og friske grønnsaker. perfekt for sommergrilling og sosiale sammenkomster.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Sesong: sommer

Ingredienser

  • 1 1/4 kopper fettfri naturell gresk yoghurt
  • 1 fedd hvitløk, finrevet
  • 1 spiseskje hakket fersk persille
  • 1 1/2 teskje tørket oregano
  • 8 kyllinglår med bein, skinn fjernet
  • Kosher-salt og nykvernet pepper
  • 1 spiseskje ekstra jomfru olivenolje, pluss mer til pensling
  • 1 stor aubergine, delt i fire på langs
  • 1 teskje røkt paprika
  • 8 baguetteskiver
  • 3 mellomstore tomater, delt i fire

Fremgangsmåte

  1. 1Forvarm en grill til middels høy varme. Bland yoghurt, hvitløk, persille og oregano i en bolle. I en separat bolle, vend kyllingen med 1/4 kopp av yoghurtblandingen, 1/2 teskje salt og pepper etter smak. Rør inn olivenoljen i den resterende yoghurtblandingen og sett til side.
  2. 2Pensle de kuttede sidene av auberginen med olivenolje og strø over salt og røkt paprika. Pensle brødet med olivenolje.
  3. 3Pensle grillristene med olivenolje. Grill kyllingen, snu den en gang, til den er gjennomstekt og en steketermometer som er satt inn i den tykkeste delen viser 71°C (160°F), i 15 til 20 minutter. I mellomtiden, grill auberginen med skinnsiden ned, til den er myk, ca. 15 minutter; snu den og fortsett å grille til den er mør, ca. 5 minutter til. Grill tomatene og brødet, snu en gang, til de er merket, i 2 til 3 minutter.
  4. 4Server kyllingen, auberginen, tomatene og brødet med yoghurtsausen.
  5. 5Per porsjon: Kalorier 545; Fett 18 g (mettede 4 g); Kolesterol 98 mg; Natrium 795 mg; Karbohydrater 47 g; Fiber 6 g; Protein 47 g
  6. 6Fotograf: Antonis Achilleos