
Lakkert kylling
oppdag hvordan du lager lakkerte kylling med denne enkle oppskriften. perfekt for en smakfull middag, enten det er hverdag eller helg.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1/2 kopp honning
- 1 sitron, delt og presset, de pressede halvdelene settes til side
- 2 spiseskjeer Worcestershire-saus
- 1 spiseskje hot smoked paprika
- To kyllinger på 3 pund hver
- Kosher-salt og nykvernet svart pepper
- 4 store kvister rosmarin
- 1 hvitløkhode, delt
Fremgangsmåte
- 1Forvarm ovnen til 450 grader F. Bland honning, sitronsaft, Worcestershire-saus og paprika i en liten bolle. Sett halvparten av blandingen til side.
- 2Krydre innsiden av kyllingene med litt salt og pepper, og fyll hver med en halvert sitron, to kvister rosmarin og et halvt hvitløkshode. Legg kyllingene på en langpanne eller stekeplate med kant, pensle dem med halvparten av honningblandingen og stek i 30 minutter.
- 3Ta kyllingene ut av ovnen og reduser temperaturen til 325 ºF. Pensle kyllingene med mesteparten av den resterende honningblandingen og sett dem tilbake i ovnen, og sørg for å rotere på fatet. La dem koke i ytterligere 30 minutter, pensle med resten av honningblandingen, og kok til et kjøtttermometer som er satt inn i den tykkeste delen av låret når 165 ºF, omtrent 15 minutter til. La kyllingene hvile i 10 minutter, skjær opp og server.