Spansk stekt ris

Spansk stekt ris

oppskrift på spansk stekt ris – en smakfull rett som er enkel å lage. perfekt for en rask middag eller lunsj, med autentiske smaker fra spania.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 1. 6 spiseskjeer olivenolje
  • 2. 1 middels stor løk, hakket
  • 3. 2 Anaheim-pepper, hakket
  • 4. 4 kopper kokt hvit ris
  • 5. 1/2 teskje paprika
  • 6. 1/2 teskje chilipulver
  • 7. 2 fedd hvitløk, finhakket
  • 8. 6 unser tomatsaus
  • 9. 4 Roma-tomater, hakket
  • 10. Salt og nykvernet svart pepper
  • 11. 1 bunt grønn løk, hakket

Fremgangsmåte

  1. 11. Varm opp olje i en stekepanne over middels varme. Tilsett løk og paprika, og stek i 1 minutt. Tilsett ris og vend godt slik at den dekkes av oljen. Tilsett paprika, chilipulver og hvitløk. Stek under omrøring i 1 minutt. Hell sakte i tomatsaus og tomater, litt etter litt, og la væsken koke bort. Krydre med salt og pepper etter smak. Når risen er kokt og har fått en fin rød farge, og det er lite eller ingen væske igjen, ta det av varmen og legg det over i en bolle eller på en tallerken. Pynt med hakket grønn løk.