Spinatssalat med hvitløksdressing

Spinatssalat med hvitløksdressing

Lær hvordan du lager en frisk spinatsalat med smakfull hvitløksdressing. Perfekt som en lett forrett eller sunn snack på sommeren.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 10 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Sesong: sommer

Ingredienser

  • 1. 1. 8 ounces bacon
  • 2. 3/4 kopp olivenolje
  • 3. 1/4 kopp rødvinseddik
  • 4. En klype salt og pepper
  • 5. 1 fedd hvitløk, finhakket
  • 6. 1 pund spinat, fjern de seige stilkene
  • 7. 8 ounces sopp, tynne skiver

Fremgangsmåte

  1. 11. I en middels stor stekepanne, kok baconen over middels høy varme til den akkurat er sprø. La den renne av på kjøkkenpapir og smuldre den når den er avkjølt nok til å håndtere. Sett til side.
  2. 22. I en liten bolle, visp sammen olje, eddik, salt, pepper og hvitløk.
  3. 33. Vask spinatbladene grundig og tørk dem i en salatslynge. Riv bladene i små biter og legg dem i en middels stor salatbolle. Tilsett sopp og bacon, og vend forsiktig sammen. Hell 2/3 kopp av dressingen over salaten (sett resten til senere bruk) og vend igjen. Server umiddelbart.