
Sjokolade, banan, bringebær, kakerlakker
En deilig oppskrift på sjokoladekake med banan og bringebær, perfekt for helgen eller når du vil unne deg noe spesielt.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 50 minutter
Porsjoner: 8
dessert
Ingredienser
Fremgangsmåte
- 11. For sjokoladekaken: Forvarm ovnen til 175°C (350°F). Bruk en mikser og pisk eggeplommene og halvparten av sukkeret til det blir lyst og luftigt. I en annen bolle, bruk en mikser og pisk eggehvitene og den andre halvparten av sukkeret til det danner myke til medium stive topper. Vend forsiktig marengsen inn i eggeplommeblandingen. Bland sammen kakaopulveret og eggeblandingen. Fordel røren på et bakepapirkledd stekebrett. Strø nøttene over kaken og stek i ca. 6 til 8 minutter, eller til kaken spretter tilbake når du trykker på den. Avkjøl og oppbevar i fryseren.
- 22. For bananmoussen: Bruk en mikser og pisk den tunge fløten til myke topper. Sett til side i kjøleskapet. I en annen bolle, pisk eggeplommene til de er lyse. Bland sukkeret og 45 ml vann i en kjele og kok opp. Bruk et sukkertermometer og kok sirupen til 115°C (soft ball stage). Tilsett umiddelbart i eggeplommene og pisk sammen til mikseren er avkjølt. I en bolle, bland puréen, sitrusskallet og smakstilsetningene. Bland alle blandturer og hold til bruk.
- 33. For bringebærfluidgel: I en kjele, bland puréen og 9 ml vann og kok opp. I en bolle, bland sukker og agar og tilsett i den kokende væsken. Kok sammen i noen sekunder. Fjern fra varmen og hell i en beholder for å avkjøle helt. Når den har blitt avkjølt, bruk en håndmikser og emulsifiser blandturen til den er lys og kremaktig. Hold til bruk.
- 44. For montering: Kutt sjokoladekaken i ovale former eller ønskede figurer. Skjær hver kake horisontalt i to lag. Legg bananmoussen og bringebærfluidgelen på den nederste delen. Legg på den øverste delen av kaken