Pizzadeig

Pizzadeig

lær hvordan du lager perfekt pizzadeig med vår enkle oppskrift. ideell for hjemmelaget pizza, med tips for best resultat.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 1/4 unser pakke (2 1/2 teskjeer) tørrgjær
  • 2. 1/2 teskje sukker
  • 3. 2 spiseskjeer olivenolje
  • 4. 2 til 2 1/4 kopper usaltet hvetemel
  • 5. 1/2 teskje salt

Fremgangsmåte

  1. 11. I en stor bolle, eltes gjæren med sukkeret i 1/3 kopp lunkent vann i 10 minutter, eller til det er skummende. Rør inn ytterligere 1/3 kopp lunkent vann, olje, 2 kopper mel og salt, og bland sammen til en deig. Elt deigen på en melet overflate, og tilsett så mye av det resterende 1/4 koppen mel som nødvendig for å forhindre at deigen setter seg, i 5 til 10 minutter, eller til den er glatt og elastisk.
  2. 22. Alternativt kan deigen lages i en kjøkkenmaskin. Elte gjæren som beskrevet ovenfor, og i en kjøkkenmaskin kombinerer du den med de resterende ingrediensene. Kjør maskinen til blandingen former seg til en ball, og tilsett mer vann, én teskje av gangen, hvis den er for tørr, eller mer mel, én spiseskje av gangen, hvis den er for våt. Elt deigen ved å kjøre maskinen i 15 sekunder.
  3. 33. Legg deigen, uansett hvilken metode du har brukt, i en smurt bolle, og vend den slik at den blir dekket av oljen. La deigen heve, dekket med plastfolie, på et lunt sted i 1 time, eller til den har doblet seg i størrelse, og slå den ned. Deigen er nå klar til å formes til pizzaer.