
Coq au Vin
oppskrift på coq au vin, en smakfull fransk gryterett med kylling, vin og grønnsaker. perfekt for en smakfull middag.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 150 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
Fremgangsmåte
- 11. I en stor, reseptbeskyttende beholder, bland rødvin, gulrøtter, løk, selleri, timian, hvitløk og laurbærblad. Tilsett kyllinglårene, forsegl beholderen og la det marinere i kjøleskapet over natten.
- 22. Når det er klart til å koke, forvarm ovnen til 200 grader Celsius.
- 33. Vend soppen med olivenolje på et stekebrett og stek til den er brun, ca. 10 til 15 minutter. Sett til side.
- 44. Sil av kylling og grønnsaker grundig i en sil, og reserver vinblandingen. Tørk kyllingen tørr med et kjøkkenpapir (reserver grønnsakene og aromatene). Krydre kyllingen med salt og pepper, og overfør den til en ren bolle. Tilsett melet og vend godt slik at den er jevnt dekket.
- 55. I en stor gryte, varm opp rapsolje over middels lav varme. Tilsett bacon og kok, rør ofte, til det er karamellisert og baconet har frigjort sitt fett, ca. 5 til 8 minutter. Sett baconbitene til side. Skru opp varmen til middels høy og rist av overflødig mel fra kyllingen. Brun kyllingen på alle sider, ca. 2 til 3 minutter per side. Ta kyllingen ut og sett til side.
- 66. Tilsett perleløkene og de silte grønnsakene og aromatene i den samme gryten, og kok over middels varme til de er karamelliserte, ca. 8 til 10 minutter. Tilsett den reserverte vinblandingen og kok til den er redusert til halvparten, ca. 10 til 15 minutter. Tilsett kyllingkraften og la det småkoke. Krydre med salt og pepper. Legg kyllingen tilbake i gryten og dekk til.
- 77. Overfør til ovnen og kok til kyllingen er mør, og sausen har tyknet, ca. 30 til 40 minutter. Om nødvendig, fullfør retten på komfyren ved å la den småkoke uten lokk for å redus