
Sitron- og aspargessrisotto
Lær hvordan du lager en frisk og kremet lemon asparagus risotto. Perfekt som hovedrett eller forrett, enkel å lage og full av smak.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Sesong: sommer
Ingredienser
Fremgangsmåte
- 11. For aspargesen: Klipp av aspargestoppene og sett dem til side. Hakk stilkene i biter, og kast de seige delene. (Hvis stilkene er veldig tykke og seige, skrell dem først.) Varm opp oljen og smøret i en sautépanne. Tilsett stilkbiter og kok i 5 minutter. Ha i hvitløk og deretter aspargestoppene. Hell over 1/4 kopp/60 ml vann, krydre med salt og pepper, og kok til de er møre, 5 til 15 minutter, avhengig av aspargesens tykkelse. (Hvis du vil, kan du legge til en kvist fersk rosmarin i retten sammen med hvitløk og aspargestopper, og fjerne den på slutten.)
- 22. For risottoen: På en separat kokeplate, i en kjele, la kyllingkraften småkoke. Varm opp 2 spiseskjeer av smøret i en sausepanne og kok løk og sjalottløk til de er myke, under omrøring med en tresleiv. Tilsett risen og rør til den blir gjennomsiktig, ca. 4 minutter. Rør inn vinen og la den koke til nesten tørr. Tilsett en øse med kraft og kok under omrøring til den er absorbert. Fortsett med en øse av gangen, til risen er myk og kremete, ca. 30 minutter.
- 3Til servering: Ta kjelen av varmen og rør inn aspargesen, resten av smøret, sitrzest og halvparten av osten. Smak til og juster krydderet. Fordel risottoen i skåler og strø over resten av osten.