Wolfangs 16-lags sjokoladekake

Wolfangs 16-lags sjokoladekake

oppskrift på wolfgangs 16-layer sjokoladekake, en imponerende dessert med lagvis sjokolade. perfekt for spesielle anledninger og festlige anledninger.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: avansert
Total tid: 105 minutter
Porsjoner: 12
dessert

Ingredienser

  • 10 egg, separert
  • 1 1/4 kopper sukker, granulert
  • 1 1/4 kopper melis
  • 1/2 kopp hvetemel
  • 1/2 kopp kakaopulver
  • 1/2 kopp mandelmel
  • 1/2 teskje salt
  • 1 kopp vann
  • 1 kopp sukker
  • 1 spiseskje instant espresso
  • 1 kopp vann
  • 1 kopp sukker
  • 9 eggeplommer
  • 450 gram mørk sjokolade, smeltet
  • 2 kopper kremfløte, pisket
  • Sjokoladetrøffelganache, oppskrift følger
  • Kakao pulver

Fremgangsmåte

  1. 1For å lage sjokoladekaken: Forvarm ovnen til 190 grader Celsius (375 grader Fahrenheit).
  2. 2Smør 4 bakeplater (30 x 45 x 1,3 cm), kle dem med bakepapir og smør papiret.
  3. 3I en bolle, bland eggeplommene og sukkeret. Kok over et vannbad mens du visper til blandingen er tredoblet i volum, og til blandingen når 43 grader Celsius (110 grader Fahrenheit).
  4. 4I en annen bolle, visp eggehvitene til myke topper. Tilsett melis litt etter litt, og fortsett å vispe til stiv, men fortsatt blank. Vend 1/4 av marengsen inn i eggeplommeblandingen. Vend forsiktig inn resten av marengsen.
  5. 5Bland mel, kakao, mandelmel og salt. Sikt det og vend forsiktig inn i eggeblandingen, litt etter litt. Fordel jevnt i de 4 smurte bakeplatene, og bruk en slikkepott til å jevne ut. Stek i 10–12 minutter, eller til kaken er spongy og gjennomstekt. La avkjøle helt.
  6. 6For å lage kaffelikør: I en kjele, kok opp vann og sukker i 2 minutter. Ta av varmen og rør inn instant espresso. Sett til side til bruk.
  7. 7For å lage sjokolademousse: I en kjele, kok opp vann og sukker. Senk varmen og la det småkoke. I en bolle, bruk en visp og pisk eggeplommene på høy hastighet til de er lyse og ribbete. Senk hastigheten og pisk inn den varme sirupen. Fortsett å piske til blandingen er litt avkjølt. Vend inn den smeltede sjokoladen, og til slutt, vend inn den piskede kremen. Sett til side til bruk.
  8. 8For å montere 16-lagskaken: Kutt hver kake i to horisontale lag. Plasser det første laget på en plate eller et stykke papp. Pensle med litt av kaffelikøren. Fordel 1/8 av sjokoladem