Pagoda ris dampet i lotusblad Com Hap La Sen

Pagoda ris dampet i lotusblad Com Hap La Sen

oppskrift på tradisjonell pagoda ris dampet i lotusblad med hap la sen, perfekt som forrett eller lett måltid. enkel å lage og full av smak.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 50 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 1. 2 spiseskjeer vegetabilsk olje
  • 2. 5 shiitakesopp, hakket
  • 3. 4 unser erter
  • 4. 4 unser gulrot, hakket
  • 5. 4 kopper kokt jasminris, avkjølt
  • 6. 2 små friske lotusblader (se Kok’s Note)
  • 7. 1/2 teskje salt
  • 8. 1/2 teskje nykvernet pepper
  • 9. 12 lotusfrø, kokt og sprøtt (skallet fjernet)
  • 10. 1 lotusblomst til pynt, valgfritt
  • 11. Vann til damping
  • 12. Soyasaus og skivet rød chili

Fremgangsmåte

  1. 11. Varm opp en stekepanne eller wok til høy varme, tilsett 1 spiseskje olje og wok stek grønnsakene i 2 minutter. Fjern grønnsakene fra pannen og sett til side.
  2. 22. I samme panne, tilsett resten av oljen og wok stek risen i 3 minutter, fjern og sett til side.
  3. 33. I en stor bolle, legg ett lotusblad inni bollen, etterfulgt av det andre lotusbladet, med den grove siden vendt ned først.
  4. 44. Arranger de wokstekte grønnsakene på toppen av lotusbladet i et mønster, om ønskelig, og spre dem jevnt mot midten av bladet.
  5. 55. Skje den stekte risen oppi bollen på toppen av de arrangerte grønnsakene. Brett inn kanten av det første eller innerste lotusbladet først, og trykk for å lukke risen, deretter brett inn kantene av det andre eller ytterste bladet, og trykk ned kraftig til det er flatt.
  6. 66. Kok opp en damper fylt med vann, og damp lotusrisen i bollen på høy varme i 5 minutter.
  7. 77. Fjern bollen fra damperen og snu lotusrisen opp ned på et serveringsfat.
  8. 88. Med en skarp kniv, lag forsiktig 2 lange kutt på det første lotusbladet fra hjørne til hjørne, slik at de krysser hverandre, og brett deretter de 4 seksjonene tilbake. Gjenta denne prosessen med det andre bunnet lotusbladet.
  9. 99. Du skal sitte igjen med 8 trekantede seksjoner av lotusbladet som er brettet tilbake, og som eksponerer risen.
  10. 1010. Pynt med lotusblomst og server med soyasaus og chilisaus til dipping.