
Pagoda ris dampet i lotusblad Com Hap La Sen
oppskrift på tradisjonell pagoda ris dampet i lotusblad med hap la sen, perfekt som forrett eller lett måltid. enkel å lage og full av smak.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 50 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
Fremgangsmåte
- 11. Varm opp en stekepanne eller wok til høy varme, tilsett 1 spiseskje olje og wok stek grønnsakene i 2 minutter. Fjern grønnsakene fra pannen og sett til side.
- 22. I samme panne, tilsett resten av oljen og wok stek risen i 3 minutter, fjern og sett til side.
- 33. I en stor bolle, legg ett lotusblad inni bollen, etterfulgt av det andre lotusbladet, med den grove siden vendt ned først.
- 44. Arranger de wokstekte grønnsakene på toppen av lotusbladet i et mønster, om ønskelig, og spre dem jevnt mot midten av bladet.
- 55. Skje den stekte risen oppi bollen på toppen av de arrangerte grønnsakene. Brett inn kanten av det første eller innerste lotusbladet først, og trykk for å lukke risen, deretter brett inn kantene av det andre eller ytterste bladet, og trykk ned kraftig til det er flatt.
- 66. Kok opp en damper fylt med vann, og damp lotusrisen i bollen på høy varme i 5 minutter.
- 77. Fjern bollen fra damperen og snu lotusrisen opp ned på et serveringsfat.
- 88. Med en skarp kniv, lag forsiktig 2 lange kutt på det første lotusbladet fra hjørne til hjørne, slik at de krysser hverandre, og brett deretter de 4 seksjonene tilbake. Gjenta denne prosessen med det andre bunnet lotusbladet.
- 99. Du skal sitte igjen med 8 trekantede seksjoner av lotusbladet som er brettet tilbake, og som eksponerer risen.
- 1010. Pynt med lotusblomst og server med soyasaus og chilisaus til dipping.